Χρυσόγονος: Να κλείσει άμεσα η συμφωνία, δεν υπάρχει χρόνος μέχρι τέλη Ιουνίου

Χρυσόγονος: Να κλείσει άμεσα η συμφωνία, δεν υπάρχει χρόνος μέχρι τέλη Ιουνίου

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, το ευκταίο ενδεχόμενο είναι να πάμε σε μια συμφωνία που θα έχει θετικό πρόσημο

Χρυσόγονος:  Να κλείσει άμεσα η συμφωνία, δεν υπάρχει χρόνος μέχρι τέλη Ιουνίου
Χρόνος δεν υπάρχει μέχρι τέλη Ιουνίου για την Ελλάδα, ακόμη και αν κάνει αίτημα παρατάσεως για την αποπληρωμή των δόσεων προς το ΔΝΤ -και γίνει αποδεκτό-, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Χρυσόγονο, ο οποίος σε δηλώσεις του την Παρασκευή τόνισε την ανάγκη να κλείσει σύντομα η συμφωνία με τους πιστωτές.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα  9.84 ο κ. Χρυσόγονος αναφέρθηκε στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους της τονίζοντας πως ακόμη κι αν γίνει αίτημα ομαδοποιήσεως των οφειλών μας  και πάμε λίγες μέρες πιο πέρα τις δόσεις στο ΔΝΤ, δεν υπάρχει χρόνος για την χώρα.

«Από τη στιγμή που θα γίνει μια συμφωνία, μέχρι τη στιγμή που θα υλοποιηθεί, με την εκταμίευση χρημάτων, πρέπει να περάσει από κοινοβούλια, από διαδικασίες. Δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Άρα η συμφωνία πρέπει να κλείσει σύντομα», ανέφερε.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν πάμε στις 30 Ιουνίου για καταληκτική συμφωνία ο ευρωβουλευτής είπε χαρακτηριστικά ότι «στις 30 Ιουνίου, "δυστυχώς επτωχεύσαμεν", θα πούμε».
Κλείσιμο

Σύμφωνα, πάντως, με τον κ. Χρυσόγονο, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα με δημοκρατικές εσωτερικές διαδικασίες γεγονός που, όπως τόνισε, δίνει την ευκαιρία στους διαφωνούντες να εκφραστούν, να καταγραφούν ως διαφωνούντες, χωρίς να διασπάσουν το κόμμα στην τελική ψηφοφορία στη Βουλή.

«Από εκεί και πέρα, βέβαια, αν δεν πρόκειται για συμφωνία, αλλά για υπαγόρευση, εκεί έχω την εντύπωση ότι ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν θα υπογράψει», σημείωσε.

Όσον αφορά στα όσα δήλωσε  χθες το βράδυ την τηλεόραση του ThePressProject ο Νίκος Παππάς περί κομματικής πειθαρχίας ο κ. Χρυσόγονος τόνισε πως δεν πρόκειται για κάτι βρίσκεται εκτός του συνταγματικού πλαισίου, σημειώνοντας ότι το Σύνταγμα αναγνωρίζει το κομματικό φαινόμενο. 

«Έξω από το συνταγματικό πλαίσιο είναι να διαγράφει βουλευτές ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος και πρωθυπουργός, με ατομική δήλωση στον πρόεδρο της Βουλής -κατά παρερμηνεία του κανονισμού της Βουλής-, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαδικασία ακροάσεως του ενδιαφερομένου και "εκδίκασης" της υπόθεσής του από ένα αρμόδιο συλλογικό όργανο του κόμματος», υποστήριξε.

Μεταξύ άλλων ο κ.  Χρυσόγονος αναφέρθηκε και στα περί εκλογών, λέγοντας πως είναι μπροστά μας «ως απευκταίο ενδεχόμενο» και όχι «ως βεβαιότητα».

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, το ευκταίο ενδεχόμενο είναι να πάμε σε μια συμφωνία που θα έχει θετικό πρόσημο -όπως είπε ο πρωθυπουργός-, την επόμενη εβδομάδα το αργότερο, να περάσει από τη Βουλή με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες και να μπορέσει να εφαρμοστεί, να δανειοδοτηθεί η χώρα και να δούμε την επόμενη ημέρα.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο νέου δανεισμού, ο κ. Χρυσόγονος εξέφρασε την άποψή του ότι πως θα ήταν ευκταίο εάν μπορούσαμε να αποφύγουμε μια τρίτη δανειακή σύμβαση. 

«Είναι ευκταίο, δεν ξέρω εάν είναι εφικτό. Οι εξελίξεις με την παράταση της διαπραγμάτευσης σίγουρα δεν βοηθούν προς αυτό το σκοπό. Πλέον δεν βγαίνουν τα νούμερα... Κάποια στιγμή, ούτως ή άλλως, θα βρούμε μπροστά μας το ζήτημα ότι ή πρέπει με κάποιο τρόπο να βγούμε στις αγορές ή να συνάψουμε τρίτη δανειακή σύμβαση», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «το ένα είναι δύσκολο, το άλλο, πολιτικά, σχεδόν αδύνατο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης