Στρατούλης: Μνημόνιο δεν υπογράφουμε

Στρατούλης: Μνημόνιο δεν υπογράφουμε

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η χώρα έχει πάρα πολλές δυνατότητες να μείνει όρθια

Στρατούλης: Μνημόνιο δεν υπογράφουμε
Η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν χειρότερο ακόμη και από τη χρεοκοπία, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος σε του δηλώσεις την Παρασκευή υποστήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group είναι δύσκολες.

Αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές και ερωτηθείς σχετικά με το πόσο κοντά βρισκόμαστε από την επίτευξη μιας συμφωνίας ο κ. Στρατούλης είπε χαρακτηριστικά ότι αυτό θα εξαρτηθεί από παρεμβάσεις του ίδιου του πρωθυπουργού στο ανώτατο δυνατό πολιτικό επίπεδο και από το ίδιο το περιεχόμενο της συμφωνίας.

«Αν υπάρχει διέξοδος, θα υπάρχει μόνο πολιτικά διέξοδος και όχι από τα Brussels Group. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος γι’ αυτό από την εικόνα που έχω του τι διαπραγμάτευση γίνεται ακόμα και αυτήν τη στιγμή», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό  Real Fm, σημειώνοντας πως αν οι πιστωτές επιμείνουν να υπογράψουμε μνημόνιο, κάτι τέτοιο δεν θα γίνει.

«Μνημόνιο δεν υπογράφουμε, η χώρα έχει πάρα πολλές δυνατότητες να μείνει όρθια», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι για να πετύχεις αυτή τη συμφωνία, «πρέπει να είσαι έτοιμος για τη ρήξη και να δείχνεις την εικόνα για τη ρήξη, με όποιες επιπτώσεις έχει. Κι όχι απλά να το δείχνεις, αλλά να είσαι έτοιμος ως κυβέρνηση να μην "κρεμάσεις" τον ελληνικό λαό».

Όσον αφορά στη συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην «Αγορά» και στη δήλωσή του ότι «δουλεύουμε για την καλή λύση, αλλά για εμάς η ρήξη δεν είναι φετίχ», ο κ. Στρατούλης ανέφερε πως η γραμμή που έχει χαραχτεί στο υπουργικό συμβούλιο είναι η επιδίωξη  «με κάθε δυνατό πολιτικό και διπλωματικό τρόπο» μιας συμφωνίας επωφελούς και για την Ελλάδα και την Ευρώπη, η οποία δεν θα ακυρώνει τις βασικές πλευρές των προγραμματικών μας δεσμεύσεων.
Κλείσιμο

«Αυτή είναι η γραμμή, με αυτή πάμε και πάμε με πολύ αποφασιστικό τρόπο και το παλεύουμε και το διεκδικούμε», σημείωσε, προσθέτοντας ότι  αν δεν γινόταν αυτό, θα πηγαίναμε από την αρχή να υπογράφαμε μια συμφωνία μνημονιακή και να πάμε από την αρχή σε ταπεινωτική υποταγή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης