Ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου στα τέλη του 2015 «βλέπουν» οι εκτιμητές

Ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου στα τέλη του 2015 «βλέπουν» οι εκτιμητές

Η ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου αναμένεται να επιταχυνθεί κατά το 2016, με τη μέση τιμή να φτάνει στα 75 δολάρια το βαρέλι

Ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου στα τέλη του 2015 «βλέπουν» οι εκτιμητές
Από το τελευταίο τρίμηνο του 2015 θα αρχίζει να ανακάμπτει η τιμή του πετρελαίου, σύμφωνα με νέα οικονομική έρευνα της Atradius, και εκτιμά ότι το πετρέλαιο θα πωλείται προς 75 δολ. κατά μέσο όρο το 2016.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η ραγδαία πτώση της τιμής του πετρελαίου από τον Αύγουστο του 2014 οφείλεται κυρίως στην υπάρχουσα υπερπροσφορά. Ο πετρελαϊκός κλάδος και οι χώρες που εξάγουν πετρέλαιο επηρεάζονται αρνητικά από τη χαμηλή τιμή του πετρελαίου. Σε αντίθεση, άλλοι κλάδοι καθώς και οι λοιπές χώρες αναμένεται να ωφεληθούν από τη χαμηλή τιμή.

Σύμφωνα με την Atradius η ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου αναμένεται να αρχίσει στις αρχές του τελευταίου τριμήνου του 2015 και να επιταχυνθεί κατά το 2016, με τη μέση τιμή στα 75 δολάρια το βαρέλι το 2016. Μετά το 2016 αναμένεται, αν και η αβεβαιότητα είναι μεγάλη, σταδιακή αύξηση της τιμής του πετρελαίου, έως τα 99 δολάρια το βαρέλι το 2021.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης