Συνάντηση Αβραμόπουλου - Μπαν Κι Μουν για το μεταναστευτικό

Συνάντηση Αβραμόπουλου - Μπαν Κι Μουν για το μεταναστευτικό

«Η μετανάστευση είναι μια παγκόσμια πρόκληση και χρειάζεται παγκόσμια προσέγγιση», υπογράμμισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας

Συνάντηση Αβραμόπουλου - Μπαν Κι Μουν για το μεταναστευτικό
Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επανεγκατάσταση προσφύγων από τρίτες χώρες προς την ΕΕ ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν, στην επίσημη συνάντηση που είχαν σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υπογράμμισε την άριστη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον ΟΗΕ στα θέματα της μετανάστευσης, αλλά και της ασφάλειας και σημείωσε ότι η συνεργασία θα ενισχυθεί περαιτέρω στο πλαίσιο των δράσεων που συμπεριλαμβάνονται στην νέα Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση.

«Η μετανάστευση είναι μια παγκόσμια πρόκληση και χρειάζεται παγκόσμια προσέγγιση», τόνισε ο Δημ. Αβραμόπουλος και υπογραμμίζοντας παράλληλα τον καθοριστικό ρόλο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος που ανακοινώθηκε την Τετάρτη. 

Κλείσιμο
Τέλος σημείωσε ότι είναι ζήτημα άμεσης ανάγκης η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης τονίζοντας ότι «είναι καθοριστικής σημασίας η συνεργασία με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης