Σβίγκου: «Κανονικό» κόμμα όπως το εννοεί ο Γιούνκερ δεν είμαστε

Σβίγκου: «Κανονικό» κόμμα όπως το εννοεί ο Γιούνκερ δεν είμαστε

Εκτίμησε, επίσης, ότι υπάρχει μια διάθεση και από Ευρωπαίους αξιωματούχους, αλλά και από μια μερίδα του διεθνούς Τύπου, επειδή γνωρίζει πολύ καλά τη δημοφιλία του Αλέξη Τσίπρα

Σβίγκου: «Κανονικό» κόμμα όπως το εννοεί ο Γιούνκερ δεν είμαστε
Δεν ξέρω πώς εννοεί ο κ. Γιούνκερ τα «κανονικά» κόμματα και τα «μη κανονικά», σχολίασε, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Σκάι, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, για τη δήλωση του προέδρου της Κομισιόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κανονικό κόμμα. «Εάν εννοούν "κανονικά" τα κόμματα που είχαν συνηθίσει στην Ελλάδα και τα οποία υπέγραψαν τις μνημονιακές συμφωνίες που όλοι γνωρίζουμε, τότε δεν είμαστε κανονικό κόμμα. "Κανονικό" που αποδέχεται οτιδήποτε εξοργιστικό ζητούν οι δανειστές, ναι, τέτοιο κανονικό κόμμα δεν είμαστε και ούτε θέλουμε να γίνουμε», είπε η κ. Σβίγκου.
 
Η κ. Σβίγκου εκτίμησε, επίσης, ότι υπάρχει μια διάθεση και από Ευρωπαίους αξιωματούχους, αλλά και από μια μερίδα του διεθνούς Τύπου, επειδή γνωρίζει πολύ καλά τη δημοφιλία του Αλέξη Τσίπρα -ήταν και υποψήφιος για την Προεδρία της Κομισιόν, έχει και μια ευρωπαϊκή ακτινοβολία- να πλήξει την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, την εικόνα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που έχει άνοδο και στην Ισπανία αυτή την περίοδο.

Ακόμη είπε ότι «δεν μπορούμε να πάμε για χάρη μιας πρόσκαιρης ρευστότητας σε μια διαδικασία όπου δεν θα υπάρχει προοπτική πραγματικής λύσης», ενώ αναφερόμενη στη χθεσινή παρέμβαση του πρωθυπουργού, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ήταν πολύ σημαντική και καταδεικνύει τόσο την ψυχραιμία όσο και την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης.
 
Κλείσιμο
«Σε όλα τα βήματα αυτής της διαπραγμάτευσης ο ελληνικός λαός ήταν ενήμερος για τις εξελίξεις, όπως πρέπει να είναι και τώρα. Βρισκόμαστε στην τελική φάση μιας συμφωνίας, η οποία πρέπει να είναι θετική τόσο για την οικονομία όσο και για την κοινωνία. Θα πρέπει να έχει ενταγμένο στο πλαίσιό της τόσο το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους, όσο και την ανάπτυξη. Δεν μπορούμε να πάμε για χάρη μιας πρόσκαιρης ρευστότητας σε μια διαδικασία όπου δεν θα υπάρχει προοπτική πραγματικής λύσης», ανέφερε η κ. Σβίγκου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης