Κυπριακό: Στην ουσιαστική διαπραγμάτευση μπαίνουν Αναστασιάδης-Ακιντζί

Κυπριακό: Στην ουσιαστική διαπραγμάτευση μπαίνουν Αναστασιάδης-Ακιντζί

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να αποφασίσουν επίσης σήμερα ποια νέα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης θα εξαγγείλουν

Κυπριακό: Στην ουσιαστική διαπραγμάτευση μπαίνουν Αναστασιάδης-Ακιντζί
Με πολλές συγκλίσεις οι οποίες σε ορισμένα ζητήματα πλησιάζουν την πλήρη ταύτιση, εφοδίασαν τον Πρόεδρο τηςΚύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί οι διαπραγματευτές Ανδρέα Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, οι οποίοι χθες είχαν μαραθώνια συνάντηση.

Στη σημερινή δεύτερη επίσημή τους συνάντηση, οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακκιντζί θα θέσουν ουσιαστικά το πλαίσιο της ουσιαστικής πλέον διαπραγμάτευσης στη βάση της αξιολόγησης που έκαναν οι διαπραγματευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο των συγκλίσεων βρίσκεται η εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου το οποίο δείχνει να αποδέχεται η τουρκοκυπριακή πλευρά. Οι δύο ηγέτες θα αποφασίσουν επίσης σήμερα ποια νέα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης θα εξαγγείλουν.

Κλείσιμο
Πέραν πάντως από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τις κοινωνικές συναντήσεις, οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί φαίνεται ότι θα επικεντρωθούν στην ουσία των νέων συγκλίσεων που διαφάνηκαν στη διάρκεια της επισκόπησης των θέσεων των πλευρών από τους διαπραγματευτές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης