Νικήτας Κακλαμάνης: «Ληγμένα αλεξίσφαιρα γιλέκα στους αστυνομικούς της χώρας»

Νικήτας Κακλαμάνης: «Ληγμένα αλεξίσφαιρα γιλέκα στους αστυνομικούς της χώρας»

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ ζητά να πληροφορηθεί το ποσοστό των προβλημάτων, που έχουν τα υπηρεσιακά αλεξίσφαιρα γιλέκα, καθώς και πότε προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην προμήθεια νέων για τη στελέχωση της ΕΛ.ΑΣ

Νικήτας Κακλαμάνης: «Ληγμένα αλεξίσφαιρα γιλέκα στους αστυνομικούς της χώρας»
Τον κίνδυνο σωματικής ακεραιότητας αστυνομικών, που προκύπτει λόγω της λήξης των αλεξίσφαιρων γιλέκων τους, υπογραμμίζει με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Βούτση, ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης. 

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ ζητά να πληροφορηθεί το ποσοστό των προβλημάτων, που έχουν τα υπηρεσιακά αλεξίσφαιρα γιλέκα, καθώς και πότε προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην προμήθεια νέων για τη στελέχωση της ΕΛ.ΑΣ.   

Ο Ν. Κακλαμάνης αναφέρεται συγκεκριμένα σε καταγγελίες αστυνομικών υπαλλήλων (π.χ. Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας), που κάνουν λόγο για «ληγμένα αλεξίσφαιρα, για τα οποία ζητήθηκε η άμεση αντικατάσταση τους». 

Κλείσιμο
Τονίζει, τέλος, ότι λόγω της σημερινής κατάστασης στην ελληνική κοινωνία, τα αλεξίσφαιρα γιλέκα είναι απαραίτητα σε όλες τις υπηρεσίες της αστυνομίας ιδιαίτερα δε στις πιο μάχιμες (ΕΚΑΜ, ΥΜΕΤ, ΥΑΤ, ΟΠΚΕ), αφού υπάρχουν κίνδυνοι τόσο για την ασφάλεια των αστυνομικών, όσο και για τη καλύτερη επιτυχία του έργου τους.

ΘΕΜΑ: Ληγμένα αλεξίσφαιρα γιλέκα στους αστυνομικούς  της χώρας.

Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι καταγγελίες αστυνομικών υπαλλήλων και συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων, οι οποίες αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, καθώς και στις ελλείψεις των απαραίτητων μέσων για να κάνουν τη δουλειά τους με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, η οποία ανάμεσα στα άλλα αναφέρει ότι «…η ΟΠΚΕ αντιμετωπίζει προβλήματα στα αλεξίσφαιρα της, τα οποία είναι παλιού τύπου και κάποια έχουν λήξει…» ή η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας μετά τη συνάντησή τους με το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, που αναφέρεται στα «ληγμένα αλεξίσφαιρα γιλέκα για τα οποία ζητήθηκε η άμεση αντικατάστασή τους». 

Στις μέρες μας, τα αλεξίσφαιρα γιλέκα είναι απαραίτητα σε όλες τις υπηρεσίες της αστυνομίας, ιδιαίτερα δε, στις πιο μάχιμες από αυτές, όπως στην  Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ), την Άμεση Δράση, στις Υποδιευθύνσεις μέτρων ή αποκατάστασης τάξης (ΥΜΕΤ, ΥΑΤ), καθώς και στις ομάδες πρόληψης καταστολής εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ). Η Πολιτεία έχει χρέος, να μεριμνά για την προμήθεια όλων των απαραίτητων μέσων στους αστυνομικούς, ώστε  να μπορούν να εκτελούν τα καθήκοντά τους, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα και κυρίως με απόλυτη επιτυχία στην πάταξη του εγκλήματος. 

 
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

-Τι ποσοστό από τα υπηρεσιακά αλεξίσφαιρα γιλέκα των αστυνομικών έχουν λήξει και εγκυμονούν κινδύνους για τους αστυνομικούς;
-Πότε θα ολοκληρωθεί η προμήθεια νέων αλεξίσφαιρων γιλέκων για τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας; 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης