Ντομπρόφσκις: Πρέπει να υπάρξει γρήγορα μια συμφωνία με την Ελλάδα

Ντομπρόφσκις: Πρέπει να υπάρξει γρήγορα μια συμφωνία με την Ελλάδα

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε πως υπάρχουν αρκετά ζητήματα που πρέπει να «κλείσουν» 

Ντομπρόφσκις: Πρέπει να υπάρξει γρήγορα μια συμφωνία με την Ελλάδα
Υπάρχουν αρκετά ζητήματα που πρέπει να «κλείσουν» προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις, ο οποίος σε νέες του δηλώσεις την Τετάρτη τόνισε ότι μένουν ακόμη να συζητηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά.

Σύμφωνα με τον κ. Ντομπρόφσκις αν και υπάρχει σταδιακή πρόοδος στις συζητήσεις των δύο πλευρών, ωστόσο, το θέμα της ρευστότητας ασκεί μεγάλες πιέσεις για αυτό και πρέπει να υπάρξει συμφωνία όσο πιο σύντομα γίνεται.

«Έχουμε μείνει πολλούς μήνες πίσω σε σύγκριση με το πρόγραμμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, ελληνικές διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι είναι εφικτή η επίτευξη μιας συμφωνίας επί των αρχών εντός επτά ημερών, ούτως ώστε να έλθει στη συνέχεια το ζήτημα για συζήτηση στο επίπεδο των υπουργών της ευρωζώνης.

Τα δημοσιονομικά ζητήματα και ειδικότερα αυτό της μέσης αύξησης των ποσοστών του ΦΠΑ βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων, ενώ η ελληνική πλευρά απορρίπτει οποιαδήποτε συζήτηση σχετική με μειώσεις μισθών και συντάξεων στον δημόσιο τομέα, αρχής γενομένης από τις ένοπλες δυνάμεις.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης