Bild: O Τσίπρας βάζει σε κίνδυνο τις ελληνικές επιτυχίες - Ο καβγάς του με τον Βαρουφάκη

Bild: O Τσίπρας βάζει σε κίνδυνο τις ελληνικές επιτυχίες - Ο καβγάς του με τον Βαρουφάκη

Η εφημερίδα γράφει για το παρασκήνιο με τις χθεσινές εξαγγελίες Βαορυφάκη

Bild: O Τσίπρας βάζει σε κίνδυνο τις ελληνικές επιτυχίες - Ο καβγάς του με τον Βαρουφάκη
Με τη "νέα βόμβα" Βαρουφάκη περί φορολόγησης των ATM αλλά και την αναδίπλωσή του λίγες ώρες αργότερα μετά την παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού ο οποίος του κούνησε αυστηρά το δάκτυλο, ασχολείται η γερμανική εφημερίδα "Bild", σε άρθρο της που φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της. Την ώρα που η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας αποκαλύπτει ότι, ο Τσίπρας ήταν οργισμένος με τις αρχικές δηλώσεις του υπουργού του, σε άλλο άρθρο της η "Bild" εξηγεί γιατί η Ελλάδα βρισκόταν στο σωστό δρόμο αφού το 2014 η οικονομία , ο τουρισμός και οι εξαγωγές είχαν θετικά πρόσημο.



Γιατί ο Τσίπρας βάζει σε κίνδυνο τις ελληνικές επιτυχίες;
Κλείσιμο
«Γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βάζει σε κίνδυνο αυτές τις επιτυχίες;» αναρωτιέται η γερμανική εφημερίδα "Bild", σχολιάζοντας τρεις τομείς που είχαν θετικό πρόσημο το 2014 στην Ελλάδα: την ανάπτυξη, τις εξαγωγές και τον τουρισμό. "Η Ελλάδα βρισκόταν στο σωστό δρόμο", επισημαίνει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας και εξηγεί το συλλογισμό της:


Ανάπτυξη
Ο δείκτης της οικονομίας είχε θετικό πρόσημο για πρώτη φορά το 2014 από τότε που ξεκίνησε η κρίση στη χώρα. Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται λίγο πριν την χρεοκοπία. Πέρυσι, ο δείκτης της οικονομίας ενισχύθηκε κατά 0,8%: το πρώτο θετικό πρόσημο από τότε που ξέσπασε η κρίση το 2009. Τώρα ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να αυξήσει τον κατώτατο μισθό και αυτό τρομάζει τους επενδυτές και τους επιχειρηματίες. Την ίδια ώρα, η Ε.Ε αναμένει το 2015 ενίσχυση του οικονομικού δείκτη μόλις 0,5%.



Εξαγωγές
Το 2014, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 28,1%. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση όλων των χωρών της Ε.Ε. Τώρα όμως ο Τσίπρας ενισχύει τους φόβους για Grexit.



Τουρισμός
Ο αριθμός των τουριστών αυξήθηκε το 2014 κατά 23% (ανήλθε δηλαδή στα 22 εκατομμύρια). Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ, αλλά με τα σχέδιά του να επιβάλει φόρο πολυτελείας στα νησιά, ο Τσίπρας τρομάζει τους τουρίστες.


Εμπιστοσύνη
Εφαρμόζοντας τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί η Ελλάδα, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, όμως η κυβέρνηση Τσίπρα μέχρι τώρα δεν την έχει, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα και φρεσκάρει την μνήμη των αναγνωστών της με την δήλωση του επικεφαλής του επικεφαλής του Ευρωπαικού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ: "Ως αποτέλεσμα των επώδυνων μεταρρυθμίσεων η Ελλάδα ήταν στο σωστό δρόμο μέχρι το τέλος του 2014. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει να συνεχίσει αυτήν την επιτυχημένη πορεία των μεταρρυθμίσεων. Διαφορετικά, οι θυσίες των Ελλήνων ήταν μάταιες".



«Ο Βαρουφάκης σοκάρει τους Έλληνες με τη φορολόγηση στα ΑΤΜ»
H αντίστροφη μέτρηση για την Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει και τα νεύρα είναι τεντωμένα, γράφει η γερμανική εφημερίδα "Bild", επισημαίνοντας ότι η "νέα βόμβα Βαρουφάκη" περί φορολόγησης στα ΑΤΜ προκάλεσε την οργή του Ελληνα πρωθυπουργού ο οποίος τον κάλεσε στο γραφείο του και του ζήτησε να προβεί άμεσα σε διευκρινιστικές δηλώσεις αναθεωρώντας τις προηγούμενες.

"Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε προσωπικά τον Γιάνη Βαρουφάκη χτες στο γραφείο του φανερά ενοχλημένος από την δήλωση-βόμβα του υπουργού Οικονομικών: ότι θα φορολογήσει τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης. Νέα βόμβα - Βαρουφάκη είναι ο τίτλος ελληνικών ΜΜΕ", σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Bild", ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε σε έντονο ύφος από τον υπουργό του να προβεί σε διευκρινιστικές δηλώσεις. Στη συζήτηση των δύο πολιτικών ανδρών τα πνεύματα ήταν ιδιαίτερα οξυμένα, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: "Μετά τη συνάντηση, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναγκάστηκε να διευκρινίσει στους δημοσιογράφους ότι δεν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης να φορολογήσει τα ΑΤΜ. Ο ίδιος, πάντως, είχε δηλώσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους το αντίθετο", σχολιάζει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης