Eurasia Group: Ο Τσίπρας θα χάσει 5-10 βουλευτές μετά την παρουσίαση της συμφωνίας στη Βουλή

Eurasia Group: Ο Τσίπρας θα χάσει 5-10 βουλευτές μετά την παρουσίαση της συμφωνίας στη Βουλή

Καταλυτικός ο ρόλος των Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου

Eurasia Group: Ο Τσίπρας θα χάσει 5-10 βουλευτές μετά την παρουσίαση της συμφωνίας στη Βουλή
Το εσωτερικό μέτωπο θα αναδειχθεί στην επόμενη μεγάλη πρόκληση που θα έχει να αντιμετωπίσει ο Αλέξης Τσίπρας, εκτιμά ο κεντρικός αναλυτής της Eurasia Group, Mujtaba Rahman. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να φτάσει σε συμφωνία με την Ευρωζώνη στο επόμενο διάστημα.

Αναφέρει, δε, πως παρά την -μερικές φορές-ακραία ρητορική της Αθήνας, η βασική εκτίμηση είναι ότι θα σφυρηλατηθεί συμβιβασμός ανάμεσα στις δύο πλευρές και θα καταλήξουν σε συμφωνία. Στη συνέχεια, όμως, και όταν η συμφωνάι έλθει προς ψήφιση στη Βουλή, θα υπάρξει αποστασία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει συγκεκριμένα ο Rahman: «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο Τσίπρας θα χάσει 5-10 βουλευτές από το συνασπισμό του όταν το πακέτο της συμφωνίας παρουσιαστεί στη Βουλή και ενδεχόμενα θα συνδέεται και με μια ψήφο εμπιστοσύνης.

Κλείσιμο
Αλλά, υποψιαζόμαστε πως θα χάσει λιγότερους από 12 βουλευτές -κάτι που θα του επιτρέψει να διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του».
Καταλυτικός ο ρόλος Λαφαζάνη

Κατά τον Rahman καθοριστική σημασία στις εξελίξεις αναμένεται να έχει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις, επηρεάζει περίπου 30 βουλευτές που ανήκουν στην Αριστερή Πλατφόρμα. Όπως αναφέρει: «Ιδεολογικά ο Λαφαζάνης είναι ένας παίκτης ομάδας και καταλαβαίνει ότι οι ανάγκες της κυβέρνησης και του κόμματος προηγούνται εκείνων της Αριστερής Πλατφόρμας. Επιπλέον, εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει τη διαφορά στην κυβέρνηση. Ως εκ τούτου, θα ήθελε να αποφύγει τη δημιουργία συνθηκών που θα οδηγούσαν σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην οποία ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν περιορισμένος».

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης