Κωνσταντοπούλου: Άκυρος ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη Siemens

Κωνσταντοπούλου: Άκυρος ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη Siemens

Επιθετική τακτική από την  Πρόεδρο της Βουλής - Επαναφέρει στο μικροσκόπιο των κοινοβουλευτικών ερευνών το σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία του γερμανικού κολοσσού

Κωνσταντοπούλου: Άκυρος ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη Siemens
«Άκυρο» χαρακτήρισε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Siemens η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής δείχνοντας για μια ακόμα φορά την... άγρια πρόθεσή της να επαναφέρει στο μικροσκόπιο των κοινοβουλευτικών ερευνών το σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία του γερμανικού κολοσσού.

Η Πρόεδρος της Βουλής, ακολουθώντας πιο επιθετική τακτική από αυτή που επιλέγει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για το ίδιο ζήτημα, μίλησε για «εξέταση των όρων αυτού, του φερόμενου ως εξώδικου συμβιβασμού, γιατί η πραγματικότητα είναι ότι ουδέποτε εγκύρως καταρτίστηκε η σύμβαση, με την οποία χαρίστηκαν οι αξιώσεις του ελληνικού δημοσίου».

Να σημειωθεί πως νωρίς το πρωί ο κ. Βαρουφάκης διαβίβασε στην Βουλή έγγραφη απάντηση για την υπόθεση στην οποία ανέφερε πως «είναι δεδομένο ότι η Συμφωνία Συμβιβασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας με την Siemens τον Αύγουστο του 2012 θα επανεξεταστεί όπως κάθε φορέας και πρόσωπο που εμπλέκεται με την υπόθεση» αναφερόμενος κυρίως στους υπουργούς που υπέγραψαν τον συμβιβασμό.

Ωστόσο, λίγες εβδομάδες νωρίτερα με τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής είχε υποστηρίξει πως ο συμβιβασμός είναι δύσκολο να καταγγελθεί καθώς ήδη έχουν εκταμιευτεί προς το δημόσιο ποσά από την εταιρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης