Τι απολογείται ο Γιούνκερ για τον χαρακτηρισμό «δικτάτορας» προς τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας

Τι απολογείται ο Γιούνκερ για τον χαρακτηρισμό «δικτάτορας» προς τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας

Είναι γνωστός για το ανεπίσημο και πολύ συχνά χαλαρό στυλ του, είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για τον χαιρετισμό του Γιούνκερ προς τον Ορμπάν - Ήταν μια «διασκεδαστική στιγμή κατά τη διάρκεια μιας πολύ μακράς και βαρετής τελετής υποδοχής», είπε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Τι απολογείται ο Γιούνκερ για τον χαρακτηρισμό «δικτάτορας» προς τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας
Προσφώνησε τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν: «Χαίρε, δικτάτορα», φόρεσε γραβάτα στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και γενικότερα διακατέχονταν από μία «χαλαρή» διάθεση, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής που έλαβε χώρα στη Ρίγα της Λετονίας. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έσπευσε σήμερα να υπερασπιστεί το «χαλαρό» στυλ του προέδρου της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, έπειτα από τις εντυπώσεις που άφησε με την παρουσία και τη συμπεριφορά του...

Ο Γιούνκερ «είναι γνωστός για το άκρως ανεπίσημο και πολύ συχνά χαλαρό στυλ του» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, μία δήλωση που έκανε τους δημοσιογράφους που παρευρίσκονταν στην αίθουσα Τύπου της Κομισιόν να ξεσπάσουν σε δυνατά γέλια.

Ο χαιρετισμός του Γιούνκερ προς τον Ορμπάν ήταν μια «διασκεδαστική στιγμή κατά τη διάρκεια μιας πολύ μακράς και βαρετής τελετής υποδοχής» στη Σύνοδο Κορυφής που διεξήχθη με στόχο να ενισχυθεί η συνεργασία με τους ανατολικούς γείτονες της Ευρώπης, επέμεινε ο ίδιος.
Κλείσιμο

Ο 60χρονος Γιούνκερ «είναι στα πολιτικά πράγματα εδώ και 35 χρόνια και έχει διατελέσει πρωθυπουργός (του Λουξεμβούργου) για ένα διάστημα 19 ετών. Γνωρίζει πολύ καλά όλους τους (Ευρωπαίους) ηγέτες» με τους οποίους «διατηρεί σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης» προσέθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι ο Ορμπάν απάντησε προσφωνώντας τον Γιούνκερ «Μεγάλο Δούκα» ωστόσο αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την εκτίμηση που τρέφει ο Γιούνκερ προς την πολιτική που ασκεί ο Ορμπάν, ο οποίος έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην Ευρώπη, καθώς τάχθηκε υπέρ της επανέναρξης του διαλόγου σχετικά με την επιβολή της θανατικής ποινής.

Εκτός της προσφώνησης προς τον Ορμπάν, ο Γιούνκερ προέβη σε κάθε είδους οικειότητες: Αγκαλιές, φιλικά χτυπήματα στους ώμους, αστεϊσμοί με τους ηγέτες.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έδωσε ένα μικρό χαστουκάκι στο μάγουλο του επικεφαλής της διπλωματίας του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ δέχθηκε ένα φιλί στο... κεφάλι του, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής αστειεύτηκε με τη γραβάτα του μόλις συνάντησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, πολλές φορές ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ διερωτήθηκε φωναχτά ποιος ήταν ο προσκεκλημένος του και κατήγγειλε ότι χάνει το χρόνο του όταν ακολουθεί κατά γράμμα το πρωτόκολλο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι γνωστός για το χιούμορ του, το οποίο χρησιμοποιεί με επιτυχία για να συμβιβάσει τις θέσεις μεταξύ των Ευρωπαίων. Ωστόσο η άνετη συμπεριφορά του αποτελεί και το λόγο που έχει κατηγορηθεί για μία ροπή προς το αλκοόλ, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης