Χρυσόγονος: Δεν βλέπω συμφωνία στον ορίζοντα

Χρυσόγονος: Δεν βλέπω συμφωνία στον ορίζοντα

Ο ευρωβουλευτής είπε ότι πρέπει σίγουρα να υπάρχει σχέδιο για την επόμενη μέρα, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι τα αντίποινα της ΕΚΤ θα είναι εξοντωτικά

Χρυσόγονος: Δεν βλέπω συμφωνία στον ορίζοντα
Δεν «βλέπει» συμφωνία στον ορίζοντα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος ο οποίος σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι στην προκειμένη φάση των συζητήσεων, «η μόνη λύση είναι η αναβάθμιση της λαϊκής εντολής».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο κ. Χρυσόγονος είπε πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα, πρέπει σίγουρα να υπάρχει σχέδιο για την επόμενη μέρα, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι τα αντίποινα της ΕΚΤ θα είναι εξοντωτικά. 

«Αν δεν υπάρξει συμφωνία, ελπίζω να υπάρχει σχέδιο διαχείρισης της επόμενης ημέρας», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας μάλιστα ότι «βλέπει» πως θα επικρατήσει το σχέδιο της Αριστερής Πλατφόρμας.

Κλείσιμο
Ωστόσο, όπως τόνισε, το σχέδιο αυτό φαίνεται πως είναι μόνο για την επόμενη και όχι για την μεθεπόμενη ημέρα και σημείωσε ότι μια αποτυχημένη απόπειρα ρήξης μπορεί να μας οδηγήσει σε χειρότερη κατάσταση, όσον αφορά στη «μνημονιακή υποτέλεια» της χώρας.

Αναφορικά με το αν επισήμως λαμβάνει χώρα μια συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο της επιστροφής της χώρας στη δραχμή, ο ευρωβουλευτής απάντησε αρνητικά, τονίζοντας ακόμη ότι μια χώρα δεν μπορεί να έχει εθνικό νόμισμα χωρίς συναλλαγματικά διαθέσιμα.

Ο κ. Χρυσόγονος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να μην πληρώσει η χώρα τη δόση στο ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, λέγοντας πως ακόμη και αν καταφέρει να βρει τα χρήματα για να καλύψει τις υποχρεώσεις της στις αρχές του επόμενου μήνα, δεν αρκούν τα λεφτά για να συνεχίσουμε να πληρώνουμε επ' αόριστον.

«Ελπίζω να υπάρχει σχέδιο. Αν δεν υπάρχει, τότε το ενδεχόμενο ρήξης δεν θα οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα για την χώρα», είπε, εκφράζοντας την άποψη ότι η θα έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα και να αποφασίσει ο λαός για την επόμενη ημέρα, αφού δει τον κατάλογο των απαιτήσεων των δανειστών.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το ποιος ή τι φταίει που οδηγήθηκε η χώρα σε αυτή την κατάσταση και σε αυτό το σημείο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στους δανειστές και στην αδιαλλαξία τους, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι όλοι γνώριζαν πως υπήρχε ρίσκο πριν τις εκλογές.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης