Ρέγκλινγκ: Χωρίς συμφωνία δεν θα υπάρξει χρηματοδότηση για την Ελλάδα

Ρέγκλινγκ: Χωρίς συμφωνία δεν θα υπάρξει χρηματοδότηση για την Ελλάδα

«Έχει μείνει πολύ λίγος χρόνος» δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας

Ρέγκλινγκ: Χωρίς συμφωνία δεν θα υπάρξει χρηματοδότηση για την Ελλάδα
Μήνυμα στην Ελλάδα ότι ο χρόνος για συμφωνία όσον αφορά τις μεταρυθμίσεις με τους δανειστές τελειώνει και ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω χρηματοδότηση χωρίς συμφωνία έστειλε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ με δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Bild.
 
"Έχει μείνει πολύ λίγος χρόνος. και γι΄αυτό εργαζόμαστε μέρα-νύχτα για μια συμφωνία. Χωρίς συμφωνία με τους δανειστές, η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει καινούργια δάνεια. Υπάρχει επίσης και ο κίνδυνος αφερεγγυότητας, που ενέχει πολλά ρίσκα" δήλωσε ο Ρέγκλινγκ.
 
"Ακόμα και το να χάσει μια δόση αποπληρωμής στο ΔΝΤ θα ήταν επικίνδυνο. Αυτό θα επηρέαζε και άλλους δανειοδότες όπως εμάς. Από την άλλη πλευρά, το ταμείο διάσωσης μπορεί να επεκτείνει δάνεια μόνο όταν υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις. Αυτή είναι η τωρινή περίπτωση και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα να μπορέσει να αποκαταστήσει την δημοσιονομική της ευρωστία", είπε.
 
Κλείσιμο
Ο Ρέγκλινγκ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εισπράξει γρήγορα περίπου 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ από τους δανειστές της μόλις έρθει σε συμφωνία με τα άλλα κράτη της ΕΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης