Καμμένος: Συμφωνία ακόμη και εντός των επόμενων ωρών

Καμμένος: Συμφωνία ακόμη και εντός των επόμενων ωρών

Ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει καμία συμφωνία που να διασπά τις «κόκκινες γραμμές» - «Aν η χρυσή τομή με τους δανειστές δεν έχει βρεθεί μέχρι τις 5 Ιουνίου, τότε το ενδεχόμενο να μην πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ μένει ανοιχτή» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενώ παράλληλα επιτέθηκε στο «Ποτάμι» χαρακτηρίζοντάς το «πατερίτσα» 

Καμμένος: Συμφωνία ακόμη και εντός των επόμενων ωρών
Για συμφωνία ακόμη και εντός των επόμενων ωρών έκανε λόγο το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ο κ. Καμμένος είπε πως «κανείς δεν ξέρει ακόμα την τελική συμφωνία. Οφείλουμε να στηρίξουμε τους διαπραγματευτές. Πιστεύω ότι εντός των επόμενων ωρών θα υπάρξει συμφωνία». «Πιστεύω πως αυτή η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή και θα ψηφιστεί από το σύνολο των κομμάτων και των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση» συνέχισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. 

Ωστόσο, όπως ανέφερε αν η χρυσή τομή με τους δανειστές δεν έχει βρεθεί μέχρι τις 5 Ιουνίου, τότε το ενδεχόμενο να μην πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ μένει ανοιχτή.

«Η συμφωνία θα έχει τη βάση την εντολή που πήραμε από τον ελληνικό λαό» ξεκαθάρισε ο Πάνος Καμμένος για να τονίσει πως «η περίοδος των τελεσιγράφων έληξε. Η επιτυχία της κυβέρνησης είναι ότι διαπραγματεύεται και διαπραγματεύεται σκληρά». Επίσης, ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει καμία συμφωνία που να διασπά τις «κόκκινες γραμμές».

Σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος εκλογών σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί τελικά η συμφωνία και ψηφιστεί με τη βοήθεια του «Ποταμιού» για παράδειγμα, ο κ. Καμμένος απάντησε πως «όλα θα πάνε καλά» ενώ για το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη είπε πως «έχει την αγωνία να μπει στην κυβέρνηση. Αυτή τη χάρη όμως δεν θα τους την κάνουμε. Το Ποτάμι είναι η μόνη πατερίτσα που δεν της έχει ζητηθεί να είναι πατερίτσα. Ο ελληνικός λαός να μην τρομοκρατείται». Κλείνοντας ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη θετική έκβαση των διαπραγμάτευσεων λέγοντας πως «ενωμένοι θα προχωρήσουμε στο αύριο και θα εκτελέσουμε την εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός». 
Κλείσιμο



Κόντρα με Μπακογιάννη

Εν τω μεταξύ, σε on air σύγκρoυση ήρθαν ο κ. Πάνος Καμμένος και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπαδάκη είπε: «Να πείτε στους συνεργάτες σας να μαζέψουν πόσα στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ -του κοινού αυτού πλέον μορφώματος γιατί είναι πακέτο πια- έχουν πει ότι αύριο πτωχεύουμε. Έχουν κλείσει τις τράπεζες τουλάχιστον 150 φορές τα στελέχη της Πασοκονεοδημοκρατίας οι οποίοι στηρίζουν τους δανειστές. Ευτυχώς δεν τους ακούει κανείς. Δεν είναι πλέον αξιόπιστοί συνομιλητές».

Αμεση ήταν η αντίδραση της κυρίας Μπακογιάννη, η οποία απάντησε με έντονο ύφος: «Παρακαλώ πολύ να ανακαλέσετε. Εμείς στηρίζουμε την Ελλάδα και όποιος διαφωνεί μαζί σας δεν σημαίνει ότι στηρίζει τους δανειστές. Σας παρακαλώ να ανακαλέσετε διότι αυτού του είδους η αλαζονεία το μόνο πράγμα το οποίο κάνει είναι να δυναμιτίζει το πολιτικό σκηνικό. Μαζευτείτε, λοιπόν, σας παρακαλώ πολύ. Σεβαστείτε τους υπόλοιπους συναδέλφους σας και μην συνεχίζετε αυτή τη λογική», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της Ν.Δ..

Για να της απαντήσει ο κ. Καμμένος στη συνέχεια: «Τα μαζευτείτε να τα πείτε στον κ. Σαμαρά, όχι σε εμένα. Εγώ σας εύχομαι καλή επιτυχία», αναφερόμενος στο εσωκομματικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κυρία Μπακογιάννη να συνεχίζει: «Δεν μπορείτε εσείς να αμφισβητείτε τον πατριωτισμό Ελλήνων βουλευτών. Το ότι κάθεστε σε μία καρέκλα δεν σας δίνει κανένα δικαίωμα».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης