Τα απρόοπτα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί έπεσε ο Μηλιός όταν άκουσε τον Λαφαζάνη

Τα απρόοπτα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί έπεσε ο Μηλιός όταν άκουσε τον Λαφαζάνη

Προέκυψαν συμμαχίες και επιβεβαιώθηκαν αποστάσεις που έχουν παρατηρηθεί μεταξύ των προβεβλημένων στελεχών του πρώτου κυβερνητικού κόμματος

Τα απρόοπτα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί έπεσε ο Μηλιός όταν άκουσε τον Λαφαζάνη
Με μικρές ειδήσεις «σημαδεύτηκε» το διήμερο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο Κάραβελ, το Σαββατοκύριακο. Προέκυψαν συμμαχίες και επιβεβαιώθηκαν αποστάσεις που έχουν παρατηρηθεί μεταξύ των προβεβλημένων στελεχών του πρώτου κυβερνητικού κόμματος. 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέμεινε στην άποψή της να μην ψηφίσει τον Λάμπη Ταγματάρχη για νέο διευθύνοντα σύμβουλο στην ΕΡΤ, κάτι περισσότερο από αναμενόμενο. Η κυρία Κωνσταντοπούλου αν και υπογράμμισε ότι δεν έχει κόντρα με τον πρωθυπουργό, δεν άλλαξε τη στάση της στο θέμα αυτό. Βέβαια η επιτροπή στη Βουλή όπου θα περάσει από ακρόαση ο Ταγματάρχης έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, όμως το πολιτικό θέμα προκύπτει σε κάθε περίπτωση. 

Πάντως, αν και η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει… άνεση να συγκεντρώνει την κριτική πάνω της, το στέλεχος που χειροκροτήθηκε όσο και ο πρωθυπουργός στην ομιλία του ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναφορές του στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προκάλεσε επιδοκιμασίες. Όμως, επιδοκιμασίες προκάλεσε και η πρότασή του να μην ιδιωτικοποιηθούν λιμάνια και αεροδρόμια, όπου και εισέπραξε το πιο δυνατό χειροκρότημα. Μάλιστα ο ενθουσιασμός του Γιάννη Μηλιού λέγεται ότι ήταν τόσο μεγάλος σε αυτές τις αναφορές του Λαφαζάνη και χειροκρότησε τόσο δυνατά, ώστε έπεσε από την καρέκλα που καθόταν!

Κλείσιμο
Πέραν αυτών, στο τέλος του διημέρου η ψηφοφορία «σημαδεύτηκε» από τη συμμαχία της Αριστερής Πλατφόρμας με την ΚΟΕ, αφού κατέβασαν κοινό κείμενο προς ψήφιση. Επιπλέον μία από τις προτάσεις προς ψήφιση ήταν και του Ανδρέα Καρίτζη. Το μέλος της ΚΕ πρότεινε την σύγκλιση ΚΕ ανά δεκαπενθήμερο, την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος για τη συμφωνία και την κατάργηση των Brussels Groups. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης