Διεθνής άσκηση έρευνας και διάσωσης Κύπρου και Αιγύπτου

Διεθνής άσκηση έρευνας και διάσωσης Κύπρου και Αιγύπτου

Αφορούσε επιχείρηση αεροδιακομιδής τραυματία από πλοίο - Συμμετείχαν ελικόπτερα της Διοίκησης Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς και του εκπαιδευτικού πλοίου της Ναυτικής Ακαδημίας της Αιγύπτου που βρίσκεται στην Κύπρο για εκπαιδευτικό σκοπό

Διεθνής άσκηση έρευνας και διάσωσης Κύπρου και Αιγύπτου
Διεθνής άσκηση Έρευνας & Διάσωσης Κύπρου και Αιγύπτου που αφορούσε επιχείρηση αεροδιακομιδής τραυματία από πλοίο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυπριακού Υπουργείου Άμυνας «κατά τις απογευματινές ώρες διεξήχθη διεθνής άσκηση Έρευνας-Διάσωσης με την ονομασία “CYPEG – 01/15”».

«Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή Ελικοπτέρων της Διοίκησης Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς και του εκπαιδευτικού πλοίου της Ναυτικής Ακαδημίας της Αιγύπτου που βρίσκεται στην Κύπρο για εκπαιδευτικό σκοπό».

Κλείσιμο
Προστίθεται ότι τον συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικών μέσων, που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα» και ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού με επιχείρηση αεροδιακομιδής τραυματία από το Αιγυπτιακό πλοίο με τη χρήση ελικοπτέρου. 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης