Αρχίζει να γράφεται το κείμενο της συμφωνίας

Αρχίζει να γράφεται το κείμενο της συμφωνίας

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν το διαφορετικό μήκος κύματος ΔΝΤ και Κομισιόν   - Η συμφωνία θα πρέπει να είναι ενιαία για να είναι βιώσιμη, τονίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού - Θα υπάρχουν εξελίξεις μέχρι το τέλος του μήνα, προσθέτουν

Αρχίζει να γράφεται το κείμενο της συμφωνίας
Το κλίμα που επικρατεί στις διαπραγματεύσεις αυτή τη στιγμή έδωσαν κυβερνητικά στελέχη στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τόνιζαν, σε σχέση με τις διαφωνίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σημείωναν ότι πίσω από το ΔΝΤ κρύβονται οι Γερμανοί - όποτε τους βολεύει. 

Πρόσθεταν, δε, ότι το ΔΝΤ είναι σε τελειώς διαφορετικό μήκος κύματος από την Κομισιόν και ότι το ΔΝΤ ήταν και το αντικείμενο της συζήτησης του πρωθυπουργου με τον Τζακ Λιου. 

Στη συνομιλία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Τζακ Λιου μίλησε για την ανάγκη να υπογραφεί η συμφωνία και πρόσθεσε πως ο κ. Τσίπρας του είπε πως το ΔΝΤ ξεκινησε να είναι κοντα στην πολιτική της αντιλιτότητας και τώρα έχει ατζέντα που σπρώχνει για αλλαγές και στο ασφαλιστικό. 

Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά στη στάση του ΔΝΤ οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι έχει διαμηνύσει πως έχει μεν τις απόψεις του, ωστόσο σημειώνουν ότι δεν θα βάλει τη "φυτιλιά" για να έχει την ευθύνη του αδιεξόδου. Από το ΔΝΤ συμπληρώνουν, δε, ότι αν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους δεν θα μπουν εμπόδιο. 

Κυβερνητικοί παράγοντες υπογράμμιζαν, επίσης, ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρχουν εξελίξεις. Σε ό,τι αφορά το θέμα του χρέους οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ανέφεραν οτι δεν μπορεί να μην περιλαμβάνεται στη συμφωνία. Τόνιζαν, επίσης, πως η συμφωνία αυτή θα πρέπει να είναι ενιαία για να είναι βιώσιμη.

Πάντως οι ίδιες πηγές σημείωναν πως παρατηρείται εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων σε επίπεδο Brussels Group και ότι αρχίζει να γράφεται το κείμενο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης