Πρωτοσέλιδο στους FT το «γραβάτωμα» του Γιούνκερ στον Τσίπρα

Πρωτοσέλιδο στους FT το «γραβάτωμα» του Γιούνκερ στον Τσίπρα

Δείτε το πρωτοσέλιδο της αμερικανικής εφημερίδας 

Πρωτοσέλιδο στους FT το «γραβάτωμα» του Γιούνκερ στον Τσίπρα
Το... πείραγμα του Ζαν Κλοντ Γιουνκερ στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά την έναρξη των εργασιών στη δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα και την προσέλευση των ηγετών, φιλοξενούν στο πρωτοσέλιδό τους οι Financial Times. 

Η επιμονή του Αλέξη Τσίπρα να μην φοράει γραβάτα στις επίσημες εμφανίσεις του έχει σχολιαστεί στο παρελθόν ποικιλοτρόπως από τα Μέσα. Μάλιστα τον περασμένο Φεβρουάριο κατά την επίσκεψή του στην Ιταλία ο Ματέο Ρέντσι του χάρισε μία γραβάτα. 

Κλείσιμο


«Ευχαριστώ πολύ. Υπόσχομαι να τη φορέσω, όταν θα βρούμε την κοινά αποδεκτή λύση με την Ευρώπη», είπε πει τότε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ιταλό πρωθυπουργό για το... δώρο που δέχτηκε. 

Με γραβάτα όμως θέλει να δει τον Έλληνα πρωθυπουργό και ο πρόεδρος της Κομισιόν γι' αυτό και έκανε «πρόβα», βάζοντας τη δική του πάνω από το κουστούμι του Αλέξη Τσίπρα. 

Αυτή του η κίνηση λοιπόν σχολιάστηκε από τον παγκόσμιο Τύπο και σήμερα κοσμεί την πρώτη σελίδα των FT. 

Ωστόσο,  παραμένει άγνωστο αν το γραβάτομα του Γιούνκερ στον Τσίπρα έχει να κάνει με την δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού πως θα φορέσει γραβάτα όταν κουρευτεί το χρέος ή πρόκειται για ένα από τα γνωστά πειράγματα του προέδρου της Κομισιόν. 

Βέβαια στη λεζάντα της φωτογραφίας από τους FT σημειώνεται πως μπορεί να έδεσαν τις γραβάτες τους αλλά προειδοποίησαν την Ελλάδα ότι δεν θα υπάρξει χρηματοδότηση αν δεν δοθεί το πράσινο φως από το ΔΝΤ. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης