Καμμένος: Ζήτησα από τη Νούλαντ να παρέμβουν οι ΗΠΑ για το ΔΝΤ

Καμμένος: Ζήτησα από τη Νούλαντ να παρέμβουν οι ΗΠΑ για το ΔΝΤ

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους έκανε λόγο για μια «εποικοδομητική» συζήτηση που, όπως είπε είχε, με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ 

Καμμένος: Ζήτησα από τη Νούλαντ να παρέμβουν οι ΗΠΑ για το ΔΝΤ
Έπειτα από τη ματαίωση της συνάντησής του με τον  Αμερικανό υπουργό Άμυνας, ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα στην Ουάσιγκτον με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτώρια Νούλαντ από την οποία, όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά ανέφερε, ζήτησε «ακόμη μια φορά» την παρέμβαση των ΗΠΑ για το ΔΝΤ, αναφορικά με την επίλυση του ελληνικού ζητήματος.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους από την Ουάσιγκτον ο υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για μια «εποικοδομητική» συζήτηση, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με την κυρία Νούλαντ, σημειώνοντας πως στο «τραπέζι» βρέθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τις διμερείς σχέσεις, τη συμμαχία, το ΝΑΤΟ, αλλά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. 

Μάλιστα, είπε πως την ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά τις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα και πως ζήτησε οι ΗΠΑ να παρέμβουν αναφορικά με το ΔΝΤ.

Κλείσιμο
«Την ενημέρωσα για τις τελευταίες εξελίξεις στις συνομιλίες του πρωθυπουργούμε την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ και της ζήτησα για ακόμη μια φορά οι ΗΠΑ να παρέμβουν προς το ΔΝΤ για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η λύση στις διαδικασίες των συνομιλιών που πάνε αρκετά καλά, όπως με ενημέρωσε ο πρωθυπουργός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο κ. Καμμένος είπε ότι με την κυρία Νούλαντ συζήτησε για θέματα  που έχουν να κάνουν με το ΝΑΤΟ και τις τελευταίες εξελίξεις με την ανάπτυξη του ISIS και της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή, στη βόρεια Αφρική και στα Βαλκάνια.

«Συμφωνήσαμε στην κοινή δράση της Ελλάδας, των ΗΠΑ, αλλά και του ΝΑΤΟ μαζί με τις χώρες οι οποίες είναι διατεθειμένες να βοηθήσουν σε αυτήν την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Συμφωνήσαμε να προετοιμάσουμε την επόμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον επόμενο μήνα στις Βρυξέλλες», είπε, υπογραμμίζοντας ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και το Κυπριακό και οι εξελίξεις που υπάρχουν γύρω από το θέμα αυτό.

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ακόμη πως στη συνάντησή του με την κυρία Νούλαντ διευκρινίστηκε το θέμα της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ελλάδα σε σχέση με τα υφιστάμενα μέσα, αλλά και με τα μέσα τα οποία χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να ενισχύσει το ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως «διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι οι ΗΠΑ σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή των διαπραγματεύσεων θα βοηθήσουν ακόμα μια φορά, όπως έκανε και ο ίδιος ο πρόεδρος Ομπάμα με δημόσιες δηλώσεις το». Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, είναι σημαντικό το ότι η Συμμαχία πλέον αντιλαμβάνεται ότι το θέμα του ISIS  διευρύνεται και ότι απαιτείται η σταθεροποίηση της Ελλάδας με οποιοδήποτε μέσο και, όπως υπογράμμισε. αυτό θα βοηθήσει στο να έχουμε γρήγορα ευχάριστες εξελίξεις.

Την ίδια ώρα, ερωτηθείς σχετικά με το αν τέθηκε στη συνάντηση το θέμα της θέμα Ρωσίας και των κυρώσεων, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι το ζήτημα τέθηκε στο τραπέζι, σημειώνοντας πως εξέφρασαν την άποψη ότι θα πρέπει, «να προχωρήσει σε μια συμφωνία ο διάλογος που υπάρχει προς όφελος όλων»

«Η Ελλάδα είναι ξεκάθαρο ότι οι σχέσεις  που έχει με όλα τα κράτη είναι διαφανείς και δημόσιες. Στα ενεργειακά θέματα υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των ΗΠΑ, το οποίο θα είναι και μια πολύ σοβαρή προϋπόθεση για την ανάκαμψη της», είπε ο υπουργός.

Τέλος, όσον αφορά στο αν η κυρία Νούλαντ έθεσε το θέμα της τρομοκρατίας στη συνάντηση, ο κ. Καμμένος απάντησε αρνητικά, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι ΗΠΑ «γνωρίζουν ότι το θέμα της εσωτερικής τρομοκρατίας αντιμετωπίζεται επιτυχώς στην Ελλάδα και με κοινή δράση». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης