Τσίπρας: Δεν θα βρεθεί λύση στο ουκρανικό μέσα από ένα φαύλο κύκλο κυρώσεων

Τσίπρας: Δεν θα βρεθεί λύση στο ουκρανικό μέσα από ένα φαύλο κύκλο κυρώσεων

Η Ελλάδα έχει επιπρόσθετους λόγους να στηρίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα, δεδομένου ότι δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί ελληνικής καταγωγής διαμένουν στην περιοχή των συγκρούσεων, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός

Τσίπρας: Δεν θα βρεθεί λύση στο ουκρανικό μέσα από ένα φαύλο κύκλο κυρώσεων
Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσίπρας επισήμανε: «Είναι ξεκάθαρο ότι, με όρους διεθνών σχέσεων, η κρίση στην Ουκρανία παραμένει ένα κρίσιμο ζήτημα στην περιοχή και πέρα από αυτή. Η Ελλάδα έχει επιπρόσθετους λόγους να στηρίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα, δεδομένου ότι δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί ελληνικής καταγωγής διαμένουν στην περιοχή των συγκρούσεων», επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Σύνοδο Κορυφής στην Ρίγα.

Η λύση στην Ουκρανική κρίση δεν μπορεί να βρεθεί μέσα από ένα φαύλο κύκλο κυρώσεων, στρατιωτικοποίησης και ψυχροπολεμικής ρητορείας πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι «είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι οι σημερινές αποφάσεις δεν στρέφονται εναντίον οποιασδήποτε άλλης χώρας».

Τέλος, ο πρωθυπουργός επισήμανε  «την ανάγκη οικοδόμησης μιας Ευρωπαϊκής Αρχιτεκτονικής Ασφάλειας που θα εξασφαλίζει τα μεσο-μακροπρόθεσμα συμφέροντα της ΕΕ, συμπεριλαμβάνοντας τη Ρωσία στο τραπέζι του διαλόγου, όσο απαιτητική και αν αποδειχθεί η πρόκληση αυτή»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης