Financial Times: Χωρίς ΔΝΤ δεν γίνεται τίποτα, το μήνυμα της Ευρωζώνης

Financial Times: Χωρίς ΔΝΤ δεν γίνεται τίποτα, το μήνυμα της Ευρωζώνης

Σε κοινό τους άρθρο οι Πίτερ Σπίγκελ (Βρυξέλλες), Άλεξ Μπάρκερ (Ρίγα) και Στέφαν Βάγκστιλ (Βερολίνο), υποστηρίζουν ότι το εν λόγω σαφές μήνυμα μεταφέρθηκε από την Άνγκελα Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρα 

Financial Times: Χωρίς ΔΝΤ δεν γίνεται τίποτα, το μήνυμα της Ευρωζώνης
Απόλυτα σαφές είναι το μήνυμα που στέλνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην Αθήνα και το οποίο λέει ξεκάθαρα ότι «χωρίς το ΔΝΤ δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία», όπως αναφέρουν σε άρθρο τους οι Financial Times.

Σε κοινό τους άρθρο οι Πίτερ Σπίγκελ (Βρυξέλλες), Άλεξ Μπάρκερ (Ρίγα) και Στέφαν Βάγκστιλ (Βερολίνο), υποστηρίζουν ότι το εν λόγω σαφές μήνυμα μεταφέρθηκε από την Άνγκελα Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση που είχαν χθες στο περιθώριο της συνόδου της Ρίγα, αλλά και από τα μέλη των τεχνικών κλιμακίων στην αντίστοιχη ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με τους τρεις αρθρογράφους η προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία έως τα τέλη Μαΐου, προκειμένου η Ελλάδα να κατορθώσει να αποπληρώσει τόκους από δάνειο του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, καθίσταται όλο και πιο δύσκολη, εξαιτίας της σκληρής στάσης που διατηρεί το Ταμείο στις διαπραγματεύσεις.

Κλείσιμο
Αξιωματούχοι του ΔΝΤ φέρεται ότι πιστεύουν πως η κυβέρνηση Τσίπρα έχει καταργήσει αρκετές από τις μεταρρυθμίσεις που είχαν συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση και παράλληλα δεν αισθάνονται σίγουροι ότι η Αθήνα θα κατορθώσει να επιτύχει τους στόχους του προϋπολογισμού που θα της επιτρέψουν να μειώσει το ταχύτατα αυξανόμενο χρέος της.

Τα στελέχη του ΔΝΤ (σ.σ.: που συμμετάσχουν στα τεχνικά κλιμάκια) έχουν ξεκαθαρίσει προς τη διοίκηση του οργανισμού ότι δεν πρόκειται να υπογράψουν μία συμφωνία εάν αυτή δεν είναι ικανή να οδηγήσει σε μείωση του χρέους. Επίσης θέλουν τη διαβεβαίωση της Ευρωζώνης ότι η Ελλάδα θα είναι ικανή να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της το επόμενο 12μηνο, κάτι που μπορεί να αναγκάσει τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ να εγκρίνουν ένα νέο πακέτο στήριξης προς την Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης