Bild: «Aπό το Varoufake... στο Varoutape»

Bild: «Aπό το Varoufake... στο Varoutape»

Η εφημερίδα κάνει λόγο για δύο «σκάνδαλα» και επιτίθεται κατά του Ελληνα υπουργού Οικονομικών

Bild: «Aπό το Varoufake... στο Varoutape»
"Eξέγερση στην Ελλάδα κατά του Βαρουφάκη", είναι ο τίτλος άρθρου της γερμανικής εφημερίδας "Bild" το οποίο κάνει αναφορά στην «καταγραφή του Eurogroup από τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών» που δημοσίευσαν οι New York Times. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, βρίσκεται για μία ακόμα στο στόχαστρο της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της Γερμανίας, η οποία του προσάπτει δύο «σκάνδαλα»: το "Varoutape" και το "Varoutape". Το τελευταίο σκάνδαλο, όπως γράφει η "Bild", προκάλεσε την έντονη δυσφορία των Ελλήνων.

"Στην αρχή είχαμε το "Varoufake", επισημαίνει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία της Γερμανίας φρεσκάροντας τη μνήμη των αναγνωστών της για την περίφημη χειρονομία του Έλληνα πολιτικού κατά των Γερμανών πολιτών. "Αρχικά, ο Γ. Βαρουφάκης είχε διαψεύσει το επίμαχο βίντεο όπου έκανε το προτεταμένο δάκτυλο στους Γερμανούς ρίχνοντας την ευθύνη στους Γερμανούς δημοσιογράφους ότι ήταν προϊόν μοντάζ και, κατά συνέπεια, ψεύτικο (fake). Και εν συνεχεία ο Γιάνης Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι έκανε τη χειρονομία στους συμπολίτες της Μέρκελ. Μετά το σκάνδαλο "Varoufake" με το προτεταμένο δάκτυλο, σειρά είχε το σκάνδαλο "Varoutape". Όπως εξηγεί η εφημερίδα, την ώρα που είναι σε εξέλιξη κρίσιμες συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους, με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά την ελληνική κυβέρνηση καθώς στις πέντε Ιουνίου η Αθήνα θα κληθεί να καταβάλει την επόμενη δόση στο ΔΝΤ, ο Έλληνας υπουργός ηχογράφησε κρυφά τις συνομιλίες στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπως δήλωσε ο ίδιος στους "New York Times". Η κρυφή ηχογράφηση των συνομιλιών συνιστά παραβίαση του απορρήτου, είναι ένα διπλωματικό φάουλ, είχε σχολιάσει χτες η εφημερίδα, σχόλιο το οποίο αναπαράγει και σήμερα.

«Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι έχει καταγράψει τις συνομιλίες τουλάχιστον σε μία συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: "Μία καθόλου διπλωματική κίνηση από τη πλευρά του με τους Έλληνες πολιτικούς- και όχι μόνο - να εξοργίζονται με τις κινήσεις του. Αλλά και στα ελληνικά ΜΜΕ, πολλοί έσπευσαν να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους όταν ενημερώθηκαν για τα περί κρυφής ηχογράφησης .Την ώρα που η πατρίδα του είναι σε δεινή θέση, ο Βαρουφάκης κάνει τα πράγματα χειρότερα. Το ερώτημα είναι ποιος του έχει τώρα εμπιστοσύνη;» αναφέρει το άρθρο.

Κλείσιμο
«Αυτοί που εξοργίστηκαν μαζί του ήταν, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Μητρόπουλος, αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ότι, αν πράγματι συμβαίνει αυτό, τότε είναι απαράδεκτο», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει: «Ο Ανδρέας Λοβέρδος, από το ΠΑΣΟΚ, έσπευσε και αυτός να καταδικάσει εκ μέρους και των υπολοίπων στελεχών του κόμματός του αυτό που έκανε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών». «Δεν είναι μόνο θέμα ηθικής, είναι και μία βάρβαρη και παράνομη ενέργεια. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ο Γ. Βαρουφάκης θέλει να είναι παρών στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους . Αυτό είναι πλέον αδύνατο», δήλωσε ο ο Ανδρέας Λοβέρδος στην εφημερίδα "Bild". Δήλωση στην εφημερίδα έκανε και ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Γ. Βαρουφάκης ηχογραφούσε κρυφά συνομιλίες της συνόδου των υπουργών Οικονομικών σαν να είναι πληροφοριοδότης του FBI. O Βαρουφάκης ήταν ένας καλός καθηγητής κι ένας καλός ομιλητής. Αλλά πρέπει κάποιος να του πει ότι για να γίνουν πιο εύκολες οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους , θα πρέπει να λέει λιγότερα, να δίνει λιγότερες συνεντεύξεις έτσι ώστε να κάνει λιγότερο θόρυβο».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης