Θετικοί οι Ευρωπαίοι σε ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό

Θετικοί οι Ευρωπαίοι σε ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό

Σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, όλοι οι ηγέτες κρατών με τους οποίους συναντήθηκε ο κ. Αναστασιάδης βλέπουν θετικά μια τέτοια εξέλιξη

Θετικοί οι Ευρωπαίοι σε ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό
Θετικά αντικρίζουν ευρωπαίοι ηγέτες το ενδεχόμενο ενεργότερης εμπλοκής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη νέα διαδικασία για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

Το θέμα συζήτησε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με την Καγκελάριο της Γερμανίας, τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο περιθώριο της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την Ανατολική Εταιρική Σχέση στη Ρίγα της Λετονίας.

Σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, όλοι οι ηγέτες κρατών με τους οποίους συναντήθηκε ο κ. Αναστασιάδης βλέπουν θετικά μια τέτοια εξέλιξη.

Κλείσιμο
Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Λευκωσία θεωρεί ότι η εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει προστιθέμενη αξία στην προσπάθεια για λύση του Κυπριακού, αλλά και στη διαφύλαξη των δικαιωμάτων του συνόλου του Κυπριακού λαού.

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα συναντηθεί σήμερα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αφού λόγω διμερών επαφών του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, η χθεσινή προγραμματισμένη τους συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε.

Πέραν των εξελίξεων στο Κυπριακό κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, αναμένεται να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία επίσκεψης του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λευκωσία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης