ΣΥΡΙΖΑ: Aπομόνωση των ακραίων θα ζητήσει ο Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ: Aπομόνωση των ακραίων θα ζητήσει ο Τσίπρας

Οι αριστερές τάσεις δεν επιδιώκουν σύγκρουση και πολύ περισσότερο αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να επηρεάσουν την ηγεσία ώστε να επιμείνει στις κόκκινες γραμμές της, ακόμη κι αν αυτό σημάνει ρήξη

ΣΥΡΙΖΑ: Aπομόνωση των ακραίων θα ζητήσει ο Τσίπρας
Οι γελαστές φωτογραφίες του πρωθυπουργού και της συνοδείας του στο ταξίδι προς την Ρίγα και στις συναντήσεις του με τους υψηλούς ομολόγους του, δεν συγκαλύπτουν τα προβλήματα που τον περιμένουν αμά τη επιστροφή του, καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος. 

Η εσωτερική αντιπολίτευση, που τείνει να αποκτήσει δομικά πλέον χαρακτηριστικά αντιμετωπίζει με μεγάλη επιφύλαξη “την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις” την οποία εκλαμβάνει σαν υποχώρηση της ηγεσίας από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.  Μέσα σε κλίμα διάχυτης ανασφάλειας αλλά και αμφισβήτησης της διαπραγματευτικής στρατηγικής της κυβέρνησης συγκαλείται το Σάββατο και την Κυριακή η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία και των βουλευτών. Ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει ότι είναι αποφασισμένος να διατηρήσει την χώρα στην ΕΕ και να απομονώσει τις “ακραίες φωνές”. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται με την εναρκτήρια ομιλία του να βάλλει το πλαίσιο των προσεχών κινήσεών του ενώ θα ζητήσει την στήριξη του κόμματος. Το πλαίσιο που θα χαράξει και αν επιδιώξει ξεκαθάρισμα των λογαρισμών εν πολλοίς θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε με Μέρκελ, Ολάντ και άλλους ομολόγους του. Εάν ο κ. Τσίπρας πάρει την διαβεβαίωση από Μέρκελ και Ολάντ ότι θα βάλουν το ειδικό τους βάρος στην κατεύθυνση της εξεύρεσης συμφωνίας ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει εσωτερική ηρεμία και συναίνεση των διαφορετικών τάσεων προκειμένου να μην αμφισβητηθεί η κυβέρνηση. Εάν δεν υπάρξει συμφωνία τότε ο κ. Τσίπρας θα χρειαστει τις τάσεις και τα στελέχη του κόμματος. 

Οι αριστερές τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΕ, ΔΕΑ, ΚΟ.ΤΑ αλλά κυρίως η Αριστερή Πλατφόρμα του κ. Λαφαζάνη δεν επιδιώκουν σύγκρουση και πολύ περισσότερο αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να επηρεάσουν την ηγεσία ώστε να επιμείνει στις κόκκινες γραμμές της ακόμη κι αν αυτή σημάνει ρήξη με τους εταίρους. Επιπλέον αν και οι τάσεις διαφέρουν μεταξύ τους σε πολλά συμφωνούν ότι η ηγεσία θα πρέπει να ακολουθήσει σκληρή γραμμή έναντι των δανειστών και να μην υποκύψει  στις πιέσεις τους. Θεωρούν όλοι αυτοί ότι εάν η κυβέρνηση υποκύψει αυτο θα σημάει το τέλος της Αριστεράς για πολλά χρόνια, χωρίς παράλληλα να δίνει λύση στα προβλήματά τους. 
Κλείσιμο

Αντίθετα πονοκέφαλο προκαλεί στην κυβέρνηση η πρόεδρος της Βουλής ‘Ζωή Κωνσαντοπούλου όπως και ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης. Η κα Κωνσταντοπούλου σε κάθε συνεδρίαση, δημόσια ή ιδιωτική στην οποία μετέχει ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση. Ο δε κ. Λαφαζάνης με την ομάδα του αποτελεί πόλο στο εσωτερικό κυβέρνησης και κόμματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης