Η Ραχήλ στηρίζει Ζωή και βάλλει κατά ΑΝΕΛ

Η Ραχήλ στηρίζει Ζωή και βάλλει κατά ΑΝΕΛ

Με δηλώσεις της στο protothema.gr τονίζει πως η Προέδρος της Βουλής ζήτησε ευγενικά εξηγήσεις για την παρεμπόδιση άσκησης του δικαιώματος στη διαμαρτυρία, καθώς όφειλε από την θεσμική της ιδιότητα

Η Ραχήλ στηρίζει Ζωή και βάλλει κατά ΑΝΕΛ
Εντομα με μικροκάμερες χαρακτήρισε η Ραχήλ Μακρή τα στελέχη των ΑΝΕΛ που της επιτέθηκαν φραστικά σε εκδήλωση στο Πέραμα, ενώ δήλωσε τη στήριξή της στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για το περιστατικό έξω από τη Βουλή.

Χθες δημιουργήθηκε ένταση σε εκδήλωση όταν βουλευτές των ΑΝΕΛ ενοχλημένοι από τη συμπεριφορά της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή αναφορικά με τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας την αποκάλεσαν Εβραία και άθεη. Η κ. Μακρή που όπως πάντα δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω ασχολίαστο ανταπάντησε χαρακτηριστικά: «Προσοχή στα κουνούπια και στους ψεκασμούς».

Σήμερα μιλώντας στο protothema.gr χαρακτηρίζει «οπαδούς των εντόμων με μικροκάμερες» όσους της επιτέθηκαν και όπως υπογραμμίζει: «Πιστεύω ότι το μόνο που αξίζει να σχολιάσουμε είναι ότι η πλειοψηφία των πολιτών τους απομόνωσε αποτελεσματικά και παραδειγματικά».

Κλείσιμο
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει όμως εκτενή αναφορά στο protothema.gr και για το περιστατικό με την πρόεδρο της Βουλής. Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωσή της:

«Η Δημοκρατία πανικοβάλει μόνο όσους την αντιμάχονται. Η Δημοκρατία ασκεί έλεγχο και απαιτεί την εφαρμογή της νομιμότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ενέργεια της Προέδρου της Βουλής, η οποία ζήτησε ευγενικά εξηγήσεις για την παρεμπόδιση άσκησης του δικαιώματος στη διαμαρτυρία, καθώς όφειλε από την θεσμική της ιδιότητα.
Μπορεί ορισμένοι να έχουν συνηθίσει τους πολιτικούς να δίνουν εντολές στην αστυνομία να ξυλοκοπήσει ΑΜΕΑ έξω από τη Βουλή, αλλά οφείλουν να μάθουν ότι καθήκον του αντιπροσώπων του Λαού είναι να προστατεύουν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα.
Η δημόσια τάξη και ασφάλεια απορρέει από το Σύνταγμα και ελέγχεται ως προς την ορθή εφαρμογή του κοινωνικού συμβολαίου από τα θεσμικά όργανα της πολιτείας, γεγονός που ισχύει όσο και εάν θλίβει όσους μπορεί να συγχέουν τα κλομπ και τα δακρυγόνα με την δημοσία τάξη.

Όσο για τις αντιδράσεις αυτών που έχουν την ατυχία να ακολουθούν άκριτα τις προσταγές πρόσωπο-κεντρικών πολιτικών μορφωμάτων, με ακραίες θέσεις εκτός λογικής και πραγματικότητας δείχνουμε κατανόηση. Η επιθυμία μιας περιορισμένης μειοψηφίας να δημιουργεί εντυπώσεις με χαρακτηρισμούς που αυτοαναιρούνται γίνεται αντιληπτή ως κατευθυνόμενη. Άλλωστε οι ανίκανοι να παράγουν οποιοδήποτε ουσιαστικό έργο, χρησιμοποιούν ως τελευταία ελπίδα τα ανέξοδα ρουσφέτια και τον φανατισμό των όποιων ατόμων προσβλέπουν σε αναξιοκρατικό βόλεμα.

Έχοντας πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα οπαδών των εντόμων με μικροκάμερες, πιστεύω ότι το μόνο που αξίζει να σχολιάσουμε είναι ότι η πλειοψηφία των πολιτών τους απομόνωσε αποτελεσματικά και παραδειγματικά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης