Βαρουφάκης: «Πλατφόρμα» για συμφωνία το Eurogroup της 11 Μαΐου

Βαρουφάκης: «Πλατφόρμα» για συμφωνία το Eurogroup της 11 Μαΐου

«Εξαιρετική» χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Πιέρ Κάρλο Πάντοαν

Βαρουφάκης: «Πλατφόρμα» για συμφωνία το Eurogroup της 11 Μαΐου
Για μια «εξαιρετική συνάντηση» που «ενισχύει την πεποίθηση ότι όχι μόνον η Ελλάδα, αλλά όλη η Ευρώπη, μπορεί να βρει διέξοδο στα προβλήματα που θα έπρεπε να είχαν ξεπερασθεί εδώ και πολύ καιρό» έκανε λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στο τετ-α-τετ που είχε σήμερα με τον Ιταλό ομόλογό του, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

Μιλώντας σε εκπροσώπους ξένων μέσων ενημέρωσης στην ιταλική πρωτεύουσα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είπε ότι είχε μια «ιδιαίτερα καρποφόρα και εντατική συνομιλία» με τον κ. Πάντοαν, με στόχο, όπως είπε, «να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με την καλύτερη οδό μέσω της οποίας το Eurogroup της επόμενης Δευτέρας 11 του μήνα μπορεί να μετατραπεί σε μια πλατφόρμα για να οικοδομηθεί μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στους εταίρους μας, όχι μόνον για να βρουν λύση οι εν εξελίξεις διαπραγματεύσεις, αλλά για να οδηγηθούμε και στη μετά τον Ιούνιο περίοδο, που θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να πετύχει ανάκαμψη και εκ νέου ανάπτυξη».

«Ο κύριος Πάντοαν και εγώ είχαμε πολλά να πούμε ο ένας στον άλλον, συμβάλλοντας στο να κατανοήσουμε από κοινού πού βρισκόμαστε και το προς τα πού οδεύουμε», σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης, θέλοντας παράλληλα να διαβεβαιώσει ότι χρησιμοποιούν «κοινή γλώσσα, με κοινή επιδίωξη».
Κλείσιμο

«Εργαζόμαστε και οι δυο για την επίτευξη συμφωνίας, η οποία είναι βασικής σημασίας όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά για την σταθερότητα της Ευρωζώνης. Ήταν μια εξαιρετική συνάντηση, ένα είδος συνάντησης που ενισχύει την πεποίθησή μας ότι όχι μόνον η Ελλάδα, αλλά όλη η Ευρώπη, μπορεί να βρει διέξοδο στα προβλήματα που θα έπρεπε να είχαν ξεπερασθεί εδώ και πολύ καιρό», υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης,.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης