Σταύρος Θεοδωράκης κατά Χρυσής Αυγής: Να παραμερίσουμε τα λίγο ή πολύ φασιστόμουτρα

Σταύρος Θεοδωράκης κατά Χρυσής Αυγής: Να παραμερίσουμε τα λίγο ή πολύ φασιστόμουτρα

Η ΧΑ χαρακτήρισε «κήρυκα εθνικής μειοδοσίας» τον επικεφαλής του Ποταμιού - Σκληρή απάντηση από το Ποτάμι

Σταύρος Θεοδωράκης κατά Χρυσής Αυγής: Να παραμερίσουμε τα λίγο ή πολύ φασιστόμουτρα
Σκληρή ήταν η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη στην επίθεση που δέχτηκε το Ποτάμι από το βήμα της Βουλής και από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής.

Τόνισε ότι «για το Ποτάμι δεν είναι έκπληξη, αλλά αντιθέτως αποτελεί τίτλο τιμής η επίθεση της Χρυσής Αυγής στις θέσεις του Ποταμιού για τη Θράκη».

Ο κ. Θεοδωράκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, υπογράμμισε από την Καστοριά ότι «ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε τις προοδευτικές δυνάμεις του Κοινοβουλίου να μη δειλιάζουν και να πάρουν θέση στα όσα εμφυλιοπολεμικά σχεδιάζουν κάποιοι στη Θράκη».

Κλείσιμο
Θυμίζουμε ότι από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, είχε πει μεταξύ άλλων ότι «ο πρόεδρος του κόμματος που λέγεται Ποτάμι έγινε κήρυξ εθνικής μειοδοσίας».

Αναλογες δηλώσεις με αυτές της Χρυσής Αυγής έκανε και η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, κυρία Χρυσοβελώνη.

Νωρίτερα, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Ποταμιού, Αντιγόνη Λυμπεράκη, απαντώντας στην επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, είπε μεταξύ άλλων: «Η Χρυσή Αυγή πιστεύει σε εκκαθαρίσεις και δυστυχία, ενώ οι απόψεις που εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης προ ημερών έχουν ήδη δημιουργήσει ένα πολύ θετικό κλίμα στους ανθρώπους που ζουν στη Θράκη, Μουσουλμάνους και Χριστιανούς, ενισχύοντας τη διάθεση για συνεργασία».

Και συνέχισε: «Διάφορα φαιά έντυπα στην Αθήνα χάνουν την ψυχραιμία τους. Όσοι από εσάς έχετε την ηλικία να έχετε παιδικές αναμνήσεις από τους λόγους του δικτάτορα Παπαδόπουλου, ακούγοντας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής θα νομίζατε ότι μεταφερθήκατε σε εκείνη τη φοβερή εποχή. Και μετά κοιτώντας γύρω σας κάνατε το σταυρό σας κυριολεκτικά και μεταφορικά λέγοντας τελικά δεν είναι και τόσο άσχημα τα πράγματα, είμαστε στη Βουλή, στην Ελλάδα του 2015. Οι πολιτικοί σας αντίπαλοι, μνημονιακοί, αντιμνημονιακοί, όλοι φαίνονται καταπληκτικοί εν συγκρίσει με όλες αυτές τις απόψεις που ακούσαμε».

Η πλήρης δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη έχει ως εξής:

«Το Ποτάμι έχει ένα μέτωπο απέναντι στους φασίστες, τους Χρυσαυγίτες, τους ακροδεξιούς άρα η επίθεση που δεχόμαστε και σήμερα από τη Χρυσή Αυγή για τα όσα υποστηρίζουμε για τη συνύπαρξη των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων είναι για εμάς τίτλος τιμής και προκαλούμε τα άλλα κόμματα να πάρουν θέση σε αυτή την επίθεση. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τους φασίστες, δεν τους έχουμε φοβηθεί ποτέ και βέβαια δε θα κάνουμε πίσω επειδή κάποιοι με υπονοούμενα και με άλλες συμπεριφορές προσπαθούν να απειλήσουν το Ποτάμι. Εμείς παλεύουμε και αγωνιζόμαστε για μία Ελλάδα πατριωτική που παράγει, που αναπτύσσεται, που μειώνει τις αντιθέσεις και που βλέπει με σιγουριά το ευρωπαϊκό της μέλλον. Είμαστε απέναντι, είμαστε αν θέλετε εχθροί με αυτούς που θέλουν μία Ελλάδα διχασμένη, μία Ελλάδα με κάποια τμήματα του πληθυσμού της απομονωμένα, μία Ελλάδα η οποία θα αναζητά προστάτες στους εθνικισμούς και στους ανθρώπους των παλιών ιδεολογιών. Η Ελλάδα είναι η Ελλάδα του μέλλοντος που δεν έχει διαχωρισμό και που σέβεται όλους τους πολίτες της είτε έχουν διαφορετικές θρησκείες είτε έχουν διαφορετικές απόψεις είτε έχουν διαφορετικές επιλογές ζωής. Προσέξτε. Αυτά τα πράγματα η Ευρώπη τα έχει λύσει. Παρουσιάζονται βέβαια διάφορα αγκάθια ανά εποχές. Η προοδευτική Ευρώπη όμως δίνει μία σιγουριά ότι μπορούμε ενωμένοι να παραμερίσουμε όλα αυτά τα λίγο ή πολύ φασιστόμουτρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης