Υπουργείο Οικονομικών: Προαναγγέλλει αγωγή κατά της Bild για το θέμα Μάρδα

Υπουργείο Οικονομικών: Προαναγγέλλει αγωγή κατά της Bild για το θέμα Μάρδα

Και αξιώνει πρωτοσέλλιδη συγγνώμη από το εκδοτικό συγκρότημα «Θεσσαλονίκη-Μακεδονία»

Υπουργείο Οικονομικών: Προαναγγέλλει αγωγή κατά της Bild για το θέμα Μάρδα
Πλήρη κάλυψη στον Δημήτρη Μάρδα για το δημοσίευμα της Bild ότι έβγαλε 80.000 ευρώ στο εξωτερικό παρείχε σήμερα όχι μόνο το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και το υπουργείο Οικονομικών, προχωρώντας μάλιστα έτι περαιτέρω.

Διαβάστε περισσότερα
εδώ

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, υπογραμμίζεται: Η σκευωρία ότι «αναπληρωτής Υπουργός μετέφερε τον Μάρτιο 80.000 ευρώ σε τράπεζα του Λουξεμβούργου» έπεσε στο κενό. Το επίμαχο δημοσίευμα της «Θεσσαλονίκης», που φωτογράφιζε (χωρίς να τον κατονομάζει) τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα αναπαρήγαγε σήμερα η γερμανική «Βild», αναφέροντας το όνομά του. Η εφημερίδα αυτή, είναι γνωστή για την εχθρική στάση της απέναντι στην κυβέρνηση και τη χώρα. Ετοιμάζεται αγωγή εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμιση.
Κλείσιμο

»Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, που τις προηγούμενες μέρες φωτογραφιζόταν, χωρίς ωστόσο να κατονομάζεται (γιατί άραγε;) διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα και δήλωσε ότι  από την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων του έως σήμερα δεν έκανε ο ίδιος ή η σύζυγός του, οποιαδήποτε μετακίνηση κεφαλαίων προς το εξωτερικό. Έστειλε μάλιστα, πέραν των άλλων αποδεικτικών στοιχείων, στο γραφείο του πρωθυπουργού έγγραφη βεβαίωση της τράπεζας Eurobank που επιβεβαιώνει ότι δεν έχει γίνει κίνηση ούτε ενός ευρώ προς το εξωτερικό κατά την επίμαχη περίοδο. Επίσης, τονίζεται στη βεβαίωση ότι ουδέποτε κατά το παρελθόν έκανε μετακίνηση 80.000 χιλιάδων ευρώ ή προέβη σε αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων ιδίου ποσού από το Λουξεμβούργο. Η βεβαίωση της τράπεζας θα σταλεί σε όλους τους βουλευτές».

»Το εκδοτικό συγκρότημα «Θεσσαλονίκη -Μακεδονία» καλείται να δώσει στον Αναπληρωτή Υπουργό τα στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του. Αν δεν το πράξει θα ζητηθεί η δικαστική συνδρομή και η εφημερίδα θα βρεθεί προ των ευθυνών της. Αυτό δε θα γίνει αν η Διοίκηση της δηλώσει κατηγορηματικά, με αναφορά στην πρώτη σελίδα, ότι το επίμαχο δημοσίευμα δεν αφορά στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης