Διαψεύδει ο Δραγασάκης την ύπαρξη ρήγματος στο κυβερνητικό μέτωπο

Διαψεύδει ο Δραγασάκης την ύπαρξη ρήγματος στο κυβερνητικό μέτωπο

«Μυθοπλαστικής υφής» χαρακτηρίζει η αντιπροεδρία τα δημοσιεύματα ότι ο κ. Δραγασάκης έμαθε για το χθεσινό non paper της κυβέρνησης ότι υπάρχει αδιέξοδο επειδή οι δανειστές βάζουν παντού «κόκκινες γραμμές», λίγο πριν μπει στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ντράγκι

Διαψεύδει ο Δραγασάκης την ύπαρξη ρήγματος στο κυβερνητικό μέτωπο
Για προσπάθεια κάποιων να προκαλέσουν αντιπερισπασμούς, ανακαλύπτοντας δήθεν ρήγματα στο κυβερνητικό μέτωπο κάνει λόγο με ανακοίνωσή της αντιπροεδρία της κυβέρνησης σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Γιάννης Δραγασάκης ενημερώθηκε για το non paper του Μαξίμου ότι υπάρχει αδιέξοδο στις συνομιλίες με τους δανειστές λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ντράγκι στην Φρανκφούρτη.

Πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα σε μερίδα του ελληνικού Τύπου αναφέρουν ότι ενώ ο κ. Ντράγκι είχε πλήρη ενημέρωση για το ανεπίσημο έγγραφο της ελληνικής κυβέρνησης ότι με τις κόκκινες γραμμές που θέτουν το ΔΝΤ και η Κομισιόν δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, οι κύριοι Βαρουφάκης και Τσακαλώτος έμαθαν την ύπαρξη και το περιεχόμενο του non paper λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ. Σύμφωνα με αυτά τα ρεπορτάζ, η δημοσιοποίηση του non paper της ελληνικής κυβέρνησης λίγο πριν τις συνομιλίες Ντράγκι-Δραγασάκη προκάλεσε αρνητικές επιπτώσεις στη συνάντηση αφού η Αθήνα εμφανιζόταν έτοιμη να τορπιλίσει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές την ίδια ώρα που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναζητούσε τη βοήθεια του κεντρικού ευρωπαίου τραπεζίτη.

«Μυθοπλαστικής υφής δημοσιεύματα που αφορούν στη χθεσινή επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην έδρα της ΕΚΤ δεν αντέχουν καν σε σχολιασμό, πόσο μάλλον σε διάψευση» επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από το γραφείο του κ. Δραγασάκη.
«Όσοι σπεύδουν να προκαλέσουν αντιπερισπασμούς, «ανακαλύπτοντας» δήθεν ρήγματα στο κυβερνητικό μέτωπο, απλά ματαιοπονούν» προστίθεται από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης.
Κλείσιμο

«Για όσους ενδιαφέρονται για την πραγματικότητα, ας ανατρέξουν σε όσα ευκρινώς δηλώθηκαν εχθές. Η δημιουργική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών είναι η μόνη ρεαλιστική προσέγγιση για την εποικοδομητική ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την  επίτευξη αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Δραγασάκη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης