Κυβέρνηση για τον υπουργό που έβγαλε 80.000 ευρώ: Η «δημοσιογραφική» χυδαιότητα δεν έχει όρια

Κυβέρνηση για τον υπουργό που έβγαλε 80.000 ευρώ: Η «δημοσιογραφική» χυδαιότητα δεν έχει όρια

Ζητά εκ νέου από το εκδοτικό συγκρότημα «Μακεδονία - Θεσσαλονίκη» να δημοσιοποιήσει το όνομα του αναπληρωτή υπουργού και κάνει λόγο για «βρώμικη προβοκάτσια»

Κυβέρνηση για τον υπουργό που έβγαλε 80.000 ευρώ: Η «δημοσιογραφική» χυδαιότητα δεν έχει όρια
Με μια σκληρή ανακοίνωση επανέρχεται η κυβέρνηση ζητώντας από το εκδοτικό συγκρότημα «Μακεδονία - Θεσσαλονίκη» να δημοσιοποιήσει το όνομα του αναπληρωτή υπουργού, ο οποίος, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα, έβγαλε στο εξωτερικό 80.000 ευρώ τον περασμένο Μάρτιο.

Επίσης στην κυβερνητική ανακοίνωση γίνεται λόγος για «δημοσιογραφική» χυδαιότητα και για λάσπη στον ανεμιστήρα. Επαναφέρει το ερώτημα αν τελικά η συγκεκριμένη εφημερίδα έχει ή δεν έχει στοιχεία για τη χρηματική μεταφορά του αναπληρωτή υπουργού.

Τέλος υπογραμμίζεται πως αν δεν δημοσιοποιηθεί το όνομα του αναπληρωτή υπουργού θα πρόκειται για αισχρή προβοκατόρικη και συκοφαντική επίθεση κατά της κυβέρνησης.

Κλείσιμο
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζονται σε πέντε σημεία τα εξής:

1.Από ότι φαίνεται η «δημοσιογραφική» χυδαιότητα δεν έχει όρια. Το εκδοτικό συγκρότημα «Μακεδονία-Θεσσαλονίκη» συνεχίζει τη βρώμικη προβοκάτσια με δήθεν πληροφορίες για αναπληρωτή Υπουργό που μετέφερε 80.000 ευρώ τον Μάρτιο σε τράπεζα του Λουξεμβούργου.

2.Η πρακτική γνωστή. Βγαίνει ένα ανυπόστατο, συκοφαντικό δημοσίευμα, δεν αναφέρεται όνομα για να μην υπάρξουν μηνύσεις, και δουλειά αναλαμβάνουν οι διάφοροι καλοθελητές ρίχνοντας  λάσπη στον ανεμιστήρα. Όταν γίνουν οι μηνύσεις και αποκαλυφθεί η προβοκάτσια, τότε αυτοί οι κύκλοι, θεωρούν ότι μέχρι να αποφανθούν τα δικαστήρια η ζημιά έχει γίνει.

3.Ας τους γίνει σαφές όμως. Προβοκάτσιες και συκοφαντίες δεν γίνονται ανεκτές στη Δημοκρατία. Το ερώτημα προς την εφημερίδα είναι πολύ συγκεκριμένο: Έχει ή δεν έχει στοιχεία για μεταφορά 80.000 ευρώ τον Μάρτιο σε τράπεζα του Λουξεμβούργου από εν ενεργεία αναπληρωτή Υπουργό της κυβέρνησης;

4.Αν έχει στοιχεία να τα δημοσιοποιήσει άμεσα. Αν τα στοιχεία είναι αληθή δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα γιατί δεν υπάρχουν νομικές συνέπειες από την δημοσιοποίηση της αλήθειας, αντίθετα είναι υποχρέωση του Τύπου.

5.Αν δεν έχει οφείλει να ανασκευάσει το δημοσίευμα με την σαφή διατύπωση «δεν έχουμε στοιχεία για αναπληρωτή Υπουργό που μετέφερε 80.000 ευρώ τον Μάρτιο στο Λουξεμβούργο». Αν το εκδοτικό συγκρότημα δεν πράξει ένα από τα δύο είναι υπόλογο για αισχρή προβοκατόρικη και συκοφαντική επίθεση κατά της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης