Forbes: Οι «κόκκινες γραμμές» σημαίνουν «δημοκρατία», αλλά με τα λεφτά των άλλων

Forbes: Οι «κόκκινες γραμμές» σημαίνουν «δημοκρατία», αλλά με τα λεφτά των άλλων

Οι συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας - πιστωτών έχουν βρεθεί σε τέλμα, μετά την αποτυχία να βρεθεί η «χρυσή τομή» στις μεταρρυθμίσεις ώστε να ξεκλειδώσει η δόση και να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αναφέρεται 

Forbes: Οι «κόκκινες γραμμές» σημαίνουν «δημοκρατία», αλλά με τα λεφτά των άλλων
Τρεις μήνες μετά την εκλογική νίκη, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στις ίδιες «κόκκινες γραμμές» και, παρά το γεγονός ότι υπήρχε η ελπίδα να υπάρξει κάποια πρόοδος στις εντατικές διαπραγματεύσεις του Σαββατοκύριακου, αυτό δεν φαίνεται να συνέβη.

Όπως γράφει στο Forbes ο αρθρογράφος Tim Warstall, οι «κόκκινες γραμμές» στις οποίες επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά το Eurogroup πρέπει οπωσδήποτε να υπερπηδηθούν. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι το κράτος πρόνοιας πρέπει να γίνει πιο γενναιόδωρο, κάτι που είναι εντελώς απαράδεκτο για τους πιστωτές.

Οι συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας - πιστωτών έχουν βρεθεί σε τέλμα, μετά την αποτυχία να βρεθεί η «χρυσή τομή» στις μεταρρυθμίσεις ώστε να ξεκλειδώσει η δόση και να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Κλείσιμο
Ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε κατά το πρώτο briefing της Δευτέρας σίγουρος ότι θα επέλθει συμφωνία, ακόμα και με την αμετακίνητη στάση του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά.

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι το Eurogroup και το ΔΝΤ βλέπουν αυτές τις δυσκολίες ως μια ευκαιρία να πιέσουν για μεταρρυθμίσεις στη μικροοικονομία. Κι αυτό γιατί θεωρούν ότι η αποπληρωμή του χρέους δεν είναι απλώς θέμα ενός αρκετά μεγάλου ΑΕΠ. 

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης