Θεοδωράκης: Όσο καθυστερεί η διαπραγμάτευση, θα μπαίνουν και άλλα μέτρα

Θεοδωράκης: Όσο καθυστερεί η διαπραγμάτευση, θα μπαίνουν και άλλα μέτρα

«Έγνοια ενός ηγέτη πρέπει να είναι η κοινωνία και όχι το κόμμα», δηλώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι δεν είχε σχέδιο και έχει στραμμένα τα αυτιά του στις συνιστώσες. 

Θεοδωράκης: Όσο καθυστερεί η διαπραγμάτευση, θα μπαίνουν και άλλα μέτρα
Τη θέση του για παραμονή στο ευρώ πάση θυσία επανέλαβε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, επιμένοντας ότι "οποιοσδήποτε άλλος δρόμος οδηγεί στην κόλαση".

"Η κυβέρνηση πήγε απροετοίμαστη στη διαπραγμάτευση", επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel, προσθέτοντας ότι έχασε πολλά σε αυτό το διάστημα, καθώς, όπως είπε, "η Ευρώπη ήθελε τον Τσίπρα" αλλά ο πρωθυπουργός έχασε χρόνο και "όσο καθυστερεί θα του βάλουν και άλλα". Κατά την άποψή του, "η Ελλάδα χάνει έδαφος", καθώς εξασθενεί η οικονομία και η κοινωνία της. Και όπως συμπλήρωσε, πρέπει να απολογηθούν τα στελέχη της κυβέρνησης "που... κατάφεραν να είμαστε μόνοι μας στις διαπραγματεύσεις, χωρίς ούτε ένα σύμμαχο, χωρίς καν το... δωδεκάρι της Κύπρου".
 
Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να καταλήξει σε έναν καλό συμβιβασμό για δύο λόγους: πρώτον επειδή δεν είχε ολοκληρωμένο σχέδιο, παρότι ζητούσε εκλογές επί δύο χρόνια, και δεύτερον επειδή έχει συνέχεια στραμμένα τα αυτιά του προς τις συνιστώσες. "Έγνοια ενός ηγέτη πρέπει να είναι η κοινωνία και όχι το κόμμα. Τα κόμματα είναι οδυνηρές μειοψηφίες", τόνισε.

Κλείσιμο
"Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας δεν μπορεί να λένε ότι δεν ήξεραν", ανέφερε. "Εμείς τους είχαμε προειδοποιήσει ότι ούτε ο κατώτατος μισθός μπορεί να αυξηθεί, ούτε ο ΕΝΦΙΑ είναι δυνατόν να καταργηθεί". 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απέρριψε τα περί Μετώπου των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Δεν είμαστε ίδιο μαγαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ". "Εμείς", πρόσθεσε, "μπήκαμε στην πολιτική επειδή ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος τα είχαν κάνει χάλια".

Εξαπολύοντας επίθεση κατά του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο ιδρυτής του Ποταμιού έκανε λόγο για "ακροδεξιό κόμμα" και καταγγέλλοντας επικίνδυνες πρακτικές, ανέφερε ότι πρόσφατα οργανώθηκε από απόστρατους αξιωματικούς περιφορά Επιταφίου στον Εχίνο της Ξάνθης που είναι αμιγώς μουσουλμανικό χωριό.   

Στο ερώτημα αν θα δεχόταν να μπει στην κυβέρνηση, απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι για να μπούμε πρέπει να ξέρουμε τη διαδρομή και αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από εκείνη που οδηγεί στην ανάπτυξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης