Λαφαζάνης, Ήσυχος και Τόλιος καθησυχάζουν τους ναυπηγούς

Λαφαζάνης, Ήσυχος και Τόλιος καθησυχάζουν τους ναυπηγούς

Συνάντηση του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού ΥΕΘΑ Κ. Ήσυχου με τους απλήρωτους εργάτες, ζήτησε την καταβολή ενός μηνιάτικου. Έρχεται νέο  σχέδιο για τη ναυπηγεία

Λαφαζάνης, Ήσυχος και Τόλιος καθησυχάζουν τους ναυπηγούς
Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα συνολικό σχέδιο για την  ανασυγκρότηση της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας, όπως τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκφράζοντας το  έντονο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για μια «νέα πορεία αναζωογόνησης».

Ο υπουργός  και ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος συναντήθηκαν με το Προεδρείο του Εργοστασιακού Σωματείου των Ναυπηγείων της Σύρου, καθώς και τον Ν. Ταβουλάρη, πρόεδρο της μητρικής εταιρείας των Ναυπηγείων Σύρου και Ελευσίνας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας Γιάννης Τόλιος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος και οι  βουλευτές των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος και Νικόλαος Μαυραγάνης.

Το προεδρείο του Σωματείου έθεσε υπόψη του υπουργού τα κατεπείγοντα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση, για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους κατά  τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Κλείσιμο
Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγ. Λαφαζάνης, απευθυνόμενος στον κ. Ταβουλάρη τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν είναι ανεκτό οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι και να οδηγούνται στην πείνα, αλλά και σε μία ιδιότυπη μορφή ομηρίας. Ζήτησε από τη Διοίκηση την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος των εργαζομένων για την καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους και πρώτα απ΄ όλα για την άμεση καταβολή, τουλάχιστον, ενός μηνιάτικου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης