Κομισιόν: Χρειάζεται περισσότερη δουλειά, ο χρόνος τελειώνει

Κομισιόν: Χρειάζεται περισσότερη δουλειά, ο χρόνος τελειώνει

Μαργαρίτης Σχοινάς: Σε εποικοδομητικό κλίμα οι διαπραγματεύσεις - Δεν διαφαίνεται συμφωνία πριν την 11η Μαΐου αναφέρουν κοινοτικές πηγές

Κομισιόν: Χρειάζεται περισσότερη δουλειά, ο χρόνος τελειώνει
Ικανοποιημένη εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων και βλέπει περιθώριο σύγκλισης, κρούει όμως τον κώδωνα του κινδύνου καθώς όπως σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου «χρειάζεται περισσότερη δουλειά».
 
Στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε πως όντως έχει υπάρξει πρόοδος, ιδιαίτερα έπειτα από τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας, είναι επιτακτική, όμως, η ανάγκη περισσότερης δουλειάς καθώς τα χρονικά πλαίσια έχουν μειωθεί δραματικά.
 
Συγκεκριμένα ο Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε πως:
 
«Το Brussels Group βρίσκεται εν μέσω διεργασιών όλο το Σαββατοκύριακο και συνεχίζει και σήμερα. Οι εργασίες διεξάγονται σε ένα εποικοδομητικό πλαίσιο, χρειάζεται όμως να γίνει περισσότερη δουλειά. Η επόμενη ευκαιρία για τους υπουργούς Οικονομικών να καταγράψουν την πρόοδο είναι τώρα το Eurogroup της 11ης Μάιου.»
 
Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος Τύπου εκτίμησε πως υπάρχει περίπτωση σύγκλισης των δύο πλευρών χάρη στο παραγωγικό κλίμα, στο άμεσο μέλλον.
Κλείσιμο
 
«Το γεγονός πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και σε βάθος, με όλους τους εμπλεκόμενους "παίκτες" είναι από μόνο του αρκετά παραγωγικό και ελπίζουμε πως το παραγωγικό κλίμα και η ένταση των διαπραγματεύσεων θα οδηγήσει σε σύγκλιση. Το επόμενο βήμα είναι το Eurogroup του Μάιου, όμως οποιαδήποτε εξέλιξη πριν σπό την ημερομηνία αυτή θα ήταν ευπρόσδεκτη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Μαργαρίτης Σχοινάς επιβεβαίωσε τη συνάντηση του Πρόεδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και το γεύμα εργασίας, καθώς «είναι παλιοί γνωστοί» και κατά τη διάρκεια του γεύματος «θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος».
 
Τέλος ο έλληνας εκπρόσωπος Τύπου επανέλαβε πως η Επιτροπή εργάζεται καθημερινά για να υπάρξει συμφωνία.
 
Η επιτακτική ανάγκη μιας συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο.
 
Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, η Επιτροπή θέτει ως καταλυτική ημερομηνία το Eurogroup του Μαίου και θεωρεί μη πιθανή τη σύγκλιση ενός έκτακτου Eurogroup πριν από την 11η του μηνός εκτός εάν υπάρξει άμεση και καθοριστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις τις επόμενες ημέρες.
 
Όμως σημαντικό είναι, επίσης, και το γεγονός πως η Επιτροπή δεν βλέπει την έκδοση κάποιας έκθεσης προόδου για την πορεία των διαπραγματεύσεων πριν από το Eurogroup της 11ης Μαΐου, έτσι ώστε να μεταβληθούν θετικά οι προβλέψεις και εκτιμήσεις για τη πορεία των διαπραγματεύσεων από την ΕΚΤ.
 
Αυτό σημαίνει πως οι ελπίδες της κυβέρνησης για «πράσινο φώς» εν μέσω των διαπραγματεύσεων από τον Μάριο Ντράγκι για αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων λιγοστεύουν, καθώς φαίνεται πως μόνο μια συνολική συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών θα ανοίξει το δρόμο για την πολυπόθητη ελάφρυνση της ρευστότητας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης