Πώς άλλαξε το lifestyle σε 100 μέρες ΣΥΡΙΖΑ

Πώς άλλαξε το lifestyle σε 100 μέρες ΣΥΡΙΖΑ

Το ματζέντα στο παλτό της Ζωής, οι ανηλεείς selfies στα έδρανα, το χταποδάκι και η ρετσίνα, η Αίγινα ως νέα Μύκονος, αλλά και η προθυμία του Σάκη να ερμηνεύσει Μίκη διαμορφώνουν το τοπίο μιας άλλης lifestyle τάξης πραγμάτων

Πώς άλλαξε το lifestyle σε 100 μέρες ΣΥΡΙΖΑ
Το πρόγραμμα των 100 ημερών μοιάζει με Ευαγγέλιο στο οποίο ορκίζεται με ευλάβεια κάθε wannabe κυβέρνηση κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και με Άγιο Δισκοπότηρο για τους ψηφοφόρους που περιμένουν από τους νέους, άφθαρτους κυβερνήτες τους δράση κινηματογραφικής σεκάνς βγαλμένης τουλάχιστον από την ταινία «Fast & Furious». Μπορεί το πρόγραμμα των 100 ημερών του ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει ακόμη σχέδιο επί χάρτου, καθυστερούμενο από τις διαβουλεύσεις με τη «Θεσμόικα», τα εξαντλητικά Euroworking Groups και τα ατελέσφορα Eurogroup, όμως οι 100 ημέρες διακυβέρνησης κάτω από το σύνθημα που έγινε hashtag #πρώτη-φορά-Αριστερά, μοιάζουν να έχουν αλλάξει θεμελιωδώς τη lifestyle διάλεκτο. 

Το ματζέντα στο παλτό της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι ανηλεείς selfies εντός του Κοινοβουλίου, το χταποδάκι και η ρετσίνα, η Αίγινα ως νέα Μύκονος αλλά και η προθυμία του Σάκη Ρουβά να ερμηνεύσει Μίκη Θεοδωράκη είναι μερικές μόνο αλλά χαρακτηριστικές ενδείξεις πως μια νέα lifestyle τάξη πραγμάτων, χωρίς γραβάτα, με ψυχαναγκαστικά σηκωμένο γιακά στο χείλος του Grimbo, ανέτειλε. 

Η selfie 
Κλείσιμο
Ως πολιτική πράξη 

Τα νομοσχέδια, οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, οι ψηφοφορίες, η νομοθετική εξουσία με δυο λόγια, μπορεί να περιμένουν. Τι κι αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου πασχίζει να επιβάλει σπαρτιάτικης κοπής πειθαρχία στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου -μια καλή ιδέα θα ήταν να αντικαταστήσει τα σνακ και τα ηδύποτα του εντευκτηρίου με σφηνάκια μέλανα ζωμού-, του Ελληνα εθνοπατέρα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει. Κυρίως η αδάμαστη διάθεσή του να απαθανατίζει στιγμές καθημερινού κοινοβουλευτικού βίου εν είδει selfie. Την αρχή έκανε ο Γιώργος Αμυράς του Ποταμιού, το παράδειγμά του ωστόσο ακολούθησαν άπασες οι κομματικές πτέρυγες. Πιο πρόσφατο περιστατικό στη selfieμανία που έχει καταβάλει Εθνοπατέρες και Εθνομητέρες ήταν το ανερυθρίαστο photo-bombing του Αδώνιδος Γεωργιάδη στη γωνία λήψης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Απλά επικό. 



Το photobombing στη Βουλή. Άδωνις και Κυριάκος γίνονται η νέα γυμνασιακής κοπής γαλαρία


Όχι πια γένι τριών ημερών
Μόνο αξυρισιά 

Την πολλή τη γενειάδα τη βαριέται κι ο χιψτεράς. Γι’ αυτό ίσως και τα στελέχη της κυβέρνησης δεν ενέδωσαν στο trendy αγιορείτικο γένι -μα ούτε και στο φλώρικο ξυρισμένο μάγουλο-βερίκοκο που δημιουργεί συμπαραδηλώσεις με την επάρατη κάστα των γιάπηδων- και προτίμησαν την απλή, τίμια και ξεκάθαρη στάση της απλής αξυρισιάς - ήτοι κόντρα ξύρισμα ανά τρεις ημέρες. Οχι, δεν πρόκειται για τυφλή υπακοή στο δόγμα του λιτού βίου που ευαγγελίστηκε ο υπουργός Οικονομικών -λιγότερο ξύρισμα σημαίνει λιγότερη σπατάλη νερού, αφρού ξυρίσματος, ξυραφιού αλλά και ποσότητας after shave-, αλλά για ψυχαναλυτικής χροιάς καθήλωση από τα χρόνια που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρέμβαζαν στα έδρανα της αντιπολίτευσης ως αρχετυπικοί left-o-sexuals. 



Όταν η λέξη "κόντρα" χωρίστηκε δια παντός από τη Metrosexual πράξη του ξυρίσματος

Ποιο Grexit; 
Μόνο Grimbo

Στην εποχή του οικουμενικού ο,τινανισμού τα αρκτικόλεξα, οι νεολογισμοί αλλά και οι άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο εμπνευσμένες εισαγόμενες λεξιπλασίες μοιάζουν εκ των ων ουκ άνευ μέρος της ημερήσιας διάταξης για κάθε πολίτη της χώρας. Η ταχύτητα της εναλλαγής τους είναι εκπληκτική. Στην αρχή ήταν το Graccident -από τη σύντμηση των λέξεων Greece και Accident-, μετά ήρθε το Grexit, ενώνοντας εις σάρκαν μία την Ελλάδα με την περιλάλητη έξοδο από το ευρώ. Ομως αμφότερα μοιάζουν πια τόσο ξεπερασμένα όσο οι άλλοτε πολυποίκιλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Μία είναι η λέξη που επινοήθηκε μέσα στις 100 πρώτες ημέρες του πρωτηφοραριστερισμού και μάλιστα από τη Citigroup: το Grimbo. Ητοι η αιθέρια, ακροβατικής κοπής αιώρηση της χώρας στο κενό - εκεί δηλαδή ακριβώς όπου βρίσκονται και οι συνομιλίες με τη Θεσμόικα. 

Casual 
Friday 
Η «πρώτη-φορά-Αριστερά» έχει συγκεκριμένο dress code που αντιμετωπίζει τη γραβάτα όπως οι βρικόλακες τον ήλιο. Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Παππάς, Πάνος Σκουρλέτης αποτάσσονται μετά βδελυγμίας τη γραβάτα. Την ίδια ώρα τα μεγαλύτερα έντυπα μόδας του πλανήτη έφτασαν στο σημείο να ανακηρυχθούν αυτόκλητοι στυλίστες της πρώτης κυρίας, Περιστέρας Μπαζιάνα (βλέπε «Vogue»), προτείνοντάς της να φορέσει Mary Katrantzou και Prada. O Γιάνης Βαρουφάκης έχει ένα σακάκι πλύνε-βάλε του οποίου σηκώνει τον γιακά ενδεχομένως ως ένδειξη καλής θέλησης στον μέσο κλαρινογαμπρό φορολογούμενο. Η Θεοδώρα Τζάκρη παρακολουθεί ανελλιπώς την Αλεξάνδρα Κατσαΐτη στο «Πρωινό» της Φαίης και του Γιώργου και ακολουθεί κατά γράμμα τις στυλιστικές συμβουλές της (ντύνει και την Τάμτα). Τα έντονα χρώματα αγαπά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έγινε γνωστή ως εισηγήτρια του color blocking, βάζοντας το ματζέντα στην ημερήσια πολιτική διάταξη. Στα καλά νέα, ο Αλέξης Τσίπρας, επιτέλους, βρήκε ράφτη, τον Παναγιώτη Γιαννέτο, που του έμαθε να φορά μαντιλάκι στο πέτο (ποσέτ) και το γκρι-μπλε ύφασμα που κάνει τη διαφορά στις Συνόδους Κορυφής, γοητεύοντας ακόμη και την ιέρεια του λαχανί σακακιού, την κραταιά καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. 



Ο γύρος του κόσμου με μια πρωθυπουργική ποσέτ. Θα τσοντάρεις τίποτα για τα ναύλα κι εσύ, Βλαδίμηρε;

Πλάκα 13 Μαρτίου 2015
Το shooting του «ParisMatch»

«Θα το κάψουμε απόψε, κυρ-Στέφανε»

Μπορεί «Πριν τη Μάχη», όπως τιτλοφορούνταν το περιλάλητο άρθρο με την ακόμη διασημότερη φωτογράφηση του ζεύγους Βαρουφάκη σε απλές, καθημερινές στιγμές λιτού βίου, οι Σπαρτιάτες να την έβγαζαν με μέλανα ζωμό, ωστόσο ο Γιάνης (με ένα νι) και η Δανάη προτίμησαν την αιγαιοπελαγίτικη φρεσκάδα μιας -καταφανώς αλανιάρας- τσιπούρας κι ενός ζουμερού, μαστόρικα ψημένου χταποδιού. Και μπορεί το σπίτι όπου πραγματοποιήθηκε η φωτογράφηση να αποδείχθηκε τελικά ενοικιασμένο ειδικά για το shooting του «Paris Match», όμως η απορία αναφορικά με το εάν το φλοράλ τραπεζομά- ντιλο ανήκει στην προσωπική συλλογή των wannabe Ελλήνων Αντεργουντ (βλ. «House of Cards») εξακολουθεί να κατακαίει τον εγκεφαλικό υποθάλαμο του μέσου ψηφοφόρου.



Πλατεία Ομονοίας: 
το νέο κοινωνικό σολάριουμ

Πολλοί επιμένουν να αναρωτιούνται για την απουσία οργανωμένου και επαρκούς σχεδίου μεταναστευτικής πολιτικής. Ανοήτως και χωρίς χειροπιαστό λόγο. Η διαπίστωση της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής πως δεν υπάρχουν μετανάστες στις πλατείες των Αθηνών και πως όταν εμφανίζονται το κάνουν απλώς και μόνο για να αναπληρώσουν βιταμίνες Α και D, δηλαδή να λιαστούν, έλυσε διά παντός το πάλαι ποτέ φλέγον κοινωνικό ζήτημα. Επιπλέον, αποκάλυψε την πρόθεση της κυβέρνησης να συνάψει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τον λαό, μέρος του οποίου θα είναι και η δωρεάν ηλιοθεραπεία (πάντα με χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας) και μάλιστα όχι σε κοσμικές παραλίες-σύμβολα του παλαιού καπιταλισμού ή ιλουστρασιόν ξενοδοχειακές πισίνες, αλλά στους ανοιχτούς χώρους της πόλης, επαναπροσδιορίζοντας έτσι: α) το όριο μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου χώρου και β) τη σχέση των Ελλήνων αλλά και των πολιτών του κόσμου που θαλασσοδέρνονται στοιβαγμένοι σε πιρόγες προκειμένου να απολαύσουν τον από αρχαιοτάτων περίφημο αττικό ήλιο με τη σωματικότητά τους. 



Επιτέλους μεταναστευτική πολιτική!Δωρεάν UVA ακτινοβολία για τους μετανάστες στις πλατείες 

Fitness: 
το νέο λαϊκό κεκτημένο

Αλλωστε, η επανατοποθέτηση του λαού απέναντι στο σώμα του ήταν πρόδηλη από την επιλογή κιόλας του -πρώτου στη νεότερη ελληνική ιστορία- μυώδους υπουργού Οικονομικών. Οι φουσκωμένοι δικέφαλοι του Γιάνη Βαρουφάκη δεν δημιούργησαν μόνο μια πρώτης τάξεως αναλογία με τον Ατλαντα που θα σηκώσει στα στιβαρά του μπράτσα το βάρος της ελληνικής διαπραγμάτευσης με τους «θεσμούς» (aka «θεσμόικα»), αλλά έδωσαν και το μήνυμα στους πολίτες για κάμψεις, κοιλιακούς και εν γένει αθλοπαιδιές δίχως αύριο. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Αν κάθε πολίτης τούτης της χώρας υιοθετήσει ως role model του τον Γιάνη με ένα νι Βαρουφάκη και την αθλητική ρουτίνα του, τότε όχι μόνο το ΕΣΥ θα εξοικονομήσει πόρους χάρη σε έναν λαό που θα σφύζει (ή κατά το λαϊκότερο θα σκάει) από υγεία, αλλά και τα σμήνη των τουριστών θα καταφθάνουν για να θαυμάσουν γνήσιους απογόνους του Ερμή του Πραξιτέλη και της -αρτιμελούς- Νίκης της Σαμοθράκης εκτός από τα δαντελωτά ελληνικά ακρογιάλια και τους Ευζώνους πέριξ του Προεδρικού Μεγάρου. 

Χταποδάκι και ρετσίνα: 
Tα φετίχ των lifestyle περιοδικών 

Λιτός βίος. Αυτό είναι το δόγμα του Γιάνη Βαρουφάκη και για του λόγου το αληθές το έκανε εικόνα στο «Paris Match» όταν φωτογραφήθηκε με το χταποδάκι και την τσιπούρα σε πρώτο πλάνο. Οι βαρουφίτσες ένιωσαν μια έξαψη όταν είδαν τον θερμό ακροβατικό εναγκαλισμό του με τη Δανάη Στράτου (άχου τα) και το φλοράλ τραπεζομάντιλο IKEA γνώρισε τα δικά του 15 λεπτά δημοσιότητας. Οπως και το σπίτι με θέα την Ακρόπολη, το οποίο ίσως ήταν δανεικό. Πλέον στο «OK!» και στο «Hello!» που δεν νοούνται χωρίς παπαρατσικό θέμα με πρωταγωνιστή πολιτικό στο εξώφυλλό τους, η Ελένη Μενεγάκη θα φωτογραφίζεται με τον περιώνυμο λούτσο που τώρα επιτέλους δικαιώνεται, η Ελλη Στάη τρώγοντας κακαβιά και η Φαίη Σκορδά με το ταπεινό γαστρονομικό δίδυμο μπακαλιάρου-σκορδαλιάς. Επίσης, φήμες ότι στο Ecali Club έχουν προσλάβει ειδικευμένο δάσκαλο που παραδίδει μαθήματα οδήγησης μηχανής μεγάλου κυβισμού (όπως εκείνη της Δανάης Στράτου), παραμένουν ανεπιβεβαίωτες. 

Αίγινα
η νέα Μύκονος 

Παπαράτσι και κονκλάβιο lifestyle δημοσιογράφων ξεχνάνε τα Ματογιάννια και το Super Paradise και κυνηγούν (κυριολεκτικά) τον «τρέξε Γιάνη, τρέξε» για μια δήλωση. Η βίλα Βαρουφάκη των 170 τ.μ. ενοικιάζεται προς 5.000 ευρώ εβδομαδιαίως και τα παλικάρια-σχεδιαστές μόδας από το εξωτερικό σφάζονται ποιος θα την κλείσει πρώτος. Η Χαλικιάδα της Αίγινας είναι η νέα παραλία Μυρσίνη και η Αιγινίτισσα κλέβει τη δόξα της Ψαρούς. Ο Αντώνης της «Πέρδικας» δεν προλαβαίνει να τηγανίζει κουτσομούρες και στην «Επαυλη» τα κοκτέιλ έχουν περισσότερη αγαύη από εκείνα του «Aroma». Φήμες θέλουν τις κυρίες του Ecali Club να ψάχνουν διακαώς θέση στη -στα σκαριά- μαρίνα της Σουβάλας για τις θαλαμηγούς τους. 

Βουλή: 
Το ελληνικό KING'S LANDING 

Η Βουλή είναι το νέο King's Landing και ο Λάνιστερ Αδωνις λέει στη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι «εδώ δεν είναι το βενζινάδικο στην Αιδηψό, κυρία Κωνσταντοπούλου, εδώ είναι Βουλή!», την ίδια στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί την πρόεδρο της Βουλής για bullying. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορείται ότι δεν επιτρέπει στους βουλευτές ούτε ένα καφεδάκι να πιουν (σύμφωνα με τον βουλευτή Κουτσούκο). Η Ντενέρις/Ζωή Κωνσταντοπούλου φαίνεται να προκάλεσε την οργή και της Σέρσεϊ/Ντόρας Μπακογιάννη με τη γεννημένη στην εξουσία να την επιπλήττει λέγοντας: «Κάντε τη δουλειά σας και αφήστε τις ύβρεις». Πάλι καλά που δεν έπαθε Ελενα Παπαβασιλείου τη στιγμή της βεζούβιας έκρηξης προς τη Δέσποινα Καμπούρη: «Να σου πω, τώρα χαρακτηρίζεις εμένα, κοριτσάκι;». Οι συνεδριάσεις της Βουλής είναι τα νέα μεσημεριανάδικα. 



Πολιτική colour blocking με γεύση φράουλα - λεμόνι

Η οικονομική 
είναι η νέα business class

Η σεμνοταπεινοσύνη, ή αλλιώς ο θυρεός της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή του νεότερου, επανέκαμψε δριμύτερη στους τρεις μήνες που μεσολάβησαν από τις εκλογές της 25ης του Γενάρη - ποιος τολμά να τον αποκαλέσει Ιανουάριο και να μη θεωρηθεί μνημονιακός, δωσίλογος, μερκελιστής έστω; Δεν φταίει η εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου, στενού συνεργάτη και υπουργού των κυβερνήσεων Καραμανλή, ως Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρώτη αριστερή κυβέρνηση στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, αλλά η έμμονη σχεδόν συνήθεια των υπουργών αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού να πραγματοποιούν τα αεροπορικά ταξίδια τους στο εξωτερικό στην οικονομική θέση, μοιράζοντας κοινοθνητοσύνη και ατόφια ανθρωπίλα κάθε που η επικεφαλής καμπίνας της Aegean Airlines δίνει το σήμα «doors to arrival and crosscheck». Η εικασία μάλιστα πως άπασα η κυβέρνηση ταξιδεύει με ναύλο Go Light, δηλαδή μόνο με μία χειραποσκευή, εντείνεται αν κανείς παρατηρήσει τις στυλιστικές επιλογές των υπουργών κάθε που φεύγουν για τα ξένα. Σε ένα απώτερο μέλλον θα μπορούσαν να τερματίσουν τον ρόλο «αιθεροβάμων πολιτικός της διπλανής πόρτας» σερβίροντας εκ περιτροπής με τις αεροσυνοδούς και τους ιπτάμενους φροντιστές «τσάι ή καφέ» στους επιβάτες των πτήσεων.



Κανείς δεν ξέρει ότι ταξιδεύετε μόνο με 40 ευρώ. Ζήτω η οικονομική θέση!

Το Eurogroup 
είναι η νέα «παλιά Τρούμπα»

Το ελληνικό σινεμά των 60s αποτύπωσε μοναδικά τον παλαιάς κοπής αρχετυπικό Ελληνα alpha male, εκείνον που θερμόαιμος δεν δίσταζε να πιαστεί στα χέρια για να διασφαλίσει την τιμή του, για να υπερασπίσει τη σύντροφό του, για να διεκδικήσει το δίκιο του. Η χρυσή εκείνη εποχή της ντομπροσύνης και του φιλότιμου -αυτής της περίφημης ελληνικής λέξης που δεν γνώρισε μετάφραση σε καμιά διάλεκτο τούτου του πλανήτη- φαίνεται πως αναβιώνει μισό αιώνα αργότερα με φόντο όχι τα κόκκινα φανάρια του Πειραιά, αλλά υπό το φως πάγκου κρεοπώλη της αίθουσας όπου διεξάγονται τα Eurogroup. Η φήμη και μόνο ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης παρ’ ολίγον να πιαστεί στα χέρια με τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών και επικεφαλής της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ δημιούργησε στο ευρωπαϊκό συλλογικό ασυνείδητο μια φαντασίωση πιστή στο δόγμα του bromance, γέννησε εικόνες βγαλμένες από ρωμαϊκή αρένα και θύμισε σε όλη τη Γηραιά Ηπειρο γιατί η λέξη «τσαμπουκάς» είναι η δεύτερη ελληνική λέξη που δεν έχει καταφέρει να βρει μετάφραση σε καμιά άλλη γλώσσα ομιλούμενη στον πλανήτη Γη. Τι κρίμα που τελικά η πλήρης τεστοστερόνης φήμη αποδείχτηκε φενάκη, όπως ακριβώς και το Burberry κασκόλ του Γιάνη Βαρουφάκη. 

Νέα αυτόνομα κρατίδια αναδύονται

Η επίδραση της κυβερνώσας Αριστεράς έχει ήδη αρχίσει να γίνεται αισθητή και στο πεδίο των καλών τεχνών. Η αναφορά δεν έχει φυσικά να κάνει με την αναγκαστική αντικατάσταση του Σωτήρη Χατζάκη από τον Στάθη Λιβαθινό στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, αλλά στην παλιά ξεχασμένη έχθρα μεταξύ Αννας Βίσση και Γιώργου Νταλάρα που αναδύθηκε στον αφρό της επικαιρότητας, όπως ακριβώς η θεά Αφροδίτη στην Πέτρα του Ρωμιού στην Κύπρο. Λίγες μόλις ημέρες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το παλιό, ξεχασμένο σχίσμα μεταξύ έντεχνου και εμπορικού τραγουδιού αναμοχλεύθηκε, οδηγώντας τελικά στη δημιουργία δύο αυτόνομων -έτοιμων να αυτοναναφλεγούν- κρατιδίων: του Βισσιστάν και του Νταλαριστάν. Μάλιστα, την αφορμή για την επικαιροποίηση της κόντρας των δύο συναδέλφων και παλιών εραστών έδωσε η ίδια η Αννα Βίσση μιλώντας στη -φίλα προσκείμενη στην Αριστερά- «Εφημερίδα των Συντακτών», απολύτως συγχρονισμένη με την «πρωτηφορααριστερίτιδα» που κατέβαλε άλλωστε την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Σαν να λέμε χάνει η Αριστερά το lifestyle και το lifestyle την Αριστερά. Δεν βαριέσαι; YOLO. 



Βισαιστάν και Νταλαριστάν. Η έχθρα ανάμεσα στα δύο "αυτόνομα κρατίδια" βάφτηκε - κι αυτή - συριζί


Φωτεινή
όπως Ναταλία 
Νέα cougar στην πιάτσα. «Ο Σαμαράς για την ηλικία του είναι γ...ώ τα τεκνά. Ηταν ωραίος άντρας ο Σαμαράς και ακόμα είναι. Τους έχω ζήσει και τους δύο, κάναμε παρέα», δήλωσε η Φωτεινή Πιπιλή στα «Καρντάσιανς». Η πρώην βουλευτής δεν παρέλειψε να στολίσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον χαρακτηρισμό «σεξίστρια» (κατά το τροτσκίστρια) γιατί απορρίπτει το φλερτ. Στα προσωπικά της καλλιστεία δεν κατάφερε να πάρει κάποιον τίτλο ο Γιάνης Βαρουφάκης γιατί «αυτά τα παλιμπαιδίστικα, με μηχανή, 56 χρονών, με τα πουκάμισα, δεν πάει ρε παιδί μου. Αμα το κάνεις για να αποδείξεις ότι είσαι αριστερός, για μένα είσαι και για πολλές σφουγγαρίστρες. Το πιάσαμε το υπονοούμενο;». Αλλά αναπληρωματικός Αντώνης Σαμαράς στέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας γιατί «είναι συμπαθητικό παιδί». 

Sakis 
meets Θεοδωράκης

Νευραλγικής, μα κυρίως ιστορικής σημασίας για τις 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν μπορεί παρά να είναι η πρόταση του Δήμου Νέα Σμύρνης προς τον Σάκη Ρουβά -εκείνον που προ δεκα-ετίας διαρρήγνυε κυριολεκτικά τα ιμάτιά του στον διαγωνισμό της Eurovision και ολίσθαινε στη σκηνή της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας άδοντας «Μες στης πόλης το χαμάμ»- να ερμηνεύσει το «Αξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη στους τοπικούς εορτασμούς για την Εργατική Πρωτομαγιά. Η Αριστερά είναι πλέον ποπ -ως γνωστόν μετά το ποπ δεν έχει στοπ-, πράγμα που δεν λέει με καμία κυβέρνηση να καταλάβει η Χρυσούλα Διαβάτη, την οποία φήμες θέλουν να κατευθύνεται ήδη προς την πλατεία της Νέας Σμύρνης ως επικεφαλής Μαινάδα συνεργατικής πομπής της αστυνομίας του θεάτρου και της μουσικής. 

Το νέο γλέντι: 
τσάμικοι σε πλατείες

Τα παιδιά που έβλεπαν κύκλους στο «+Soda», τα παιδιά που πετούσαν τα πουκάμισά τους στον Πλούταρχο, οι gay που αντάλλασσαν βλέμματα στη Βίσση, οι κοπέλες που σπάραζαν στην Μποφίλιου βρήκαν το νέο στέκι τους. Δούρου και Καμμένος πλέον στήνουν στην πλατεία -μία είναι η πλατεία, του Συντάγματος- το μεγαλύτερο γλέντι, με παραδοσιακούς χορούς. Στις σχολές χορού σταματούν να μαθαίνουν ballroom χορούς και ξεκινούν εντατικά μαθήματα πυρρίχιου, καλαματιανού και σούστας. Η πρώτη εθνικοπατριωτική «χοροεσπερίδα» της 25ης Μαρτίου στέφθηκε με επιτυχία παρά την καταρρακτώδη βροχή. Φήμες ότι στο «6dogs», στο «Dybbuk» και στον Παντελίδη το τσάμικο είναι hot παραμένουν ανεξακρίβωτες. Οπως κι εκείνες που θέλουν το βίντεο με το ζεϊμπέκικο της Ρένας Δούρου μετά τη νίκη της στην Περιφέρεια Αττικής να προβάλλεται σε γιγαντοοθόνη στο Ecali Club. 



Γιατί η «Καραγκούνα», η «Γερακίνα» κι ο «Γιατρός» παρτάρουν δίχως αύριο στις πλατείες; Γιατί μπορούν!


Περιοδικό «you»
15 Απριλίου 2015 το catwalk της Ραχήλ Μακρή



Αριστερός Vanity- Fairισμός «Είμαι γκαζοφονιάς. 

Οδηγώ και ακούω Παντελίδη», είπε και ελάλησε η Ραχήλ -ίνδαλμα- Μακρή, η ανυπότακτη 
και ακομμάτιστη βουλευτής (του ΣΥΡΙΖΑ), στη συνέντευξή που συνόδευε την glam, λουσάτη φωτογράφησή της στο περιοδικό «You». Ο πολιτικός χρόνος στην Ελλάδα τρέχει πλέον γρηγορότερα και από τον Γιουσέιν Μπολτ, όπως ακριβώς προτρέχει και η γλώσσα της εθνομητέρας με το Λάμδα των Λακεδαιμονίων χαραγμένο ως tattoo στο χέρι,η οποία παραδέχτηκε με παρρησία, μεταξύ άλλων, πως με τον Γιάνη Βαρουφάκη η Βουλή απέκτησε επιτέλους μια δεύτερη ντίβα έπειτα από εκείνη.Η μέρα που η ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα είναι το νέο Madwalk κοντοζυγώνει απειλητικά. Ακούει, η Ζωή -Ντενέρις- Κωνσταντοπούλου;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης