Νίκος Αναστασιάδης: Αυτές οι μέρες δημιουργούν ελπίδα για το Κυπριακό

Νίκος Αναστασιάδης: Αυτές οι μέρες δημιουργούν ελπίδα για το Κυπριακό

Ο πρόεδρος της Κύπρου επεσήμανε ότι οι κίνδυνοι από την εκκρεμότητα της παρούσας απαράδεκτης κατάστασης είναι πολύ μεγάλοι - Είμαστε σε στάδιο ανάκαμψης,είπε για την οικονομία

Νίκος Αναστασιάδης: Αυτές οι μέρες δημιουργούν ελπίδα για το Κυπριακό
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αναφερόμενος στην ανάδειξη του Μουσταφά Ακιντζί στην ηγεσία της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας, ανέφερε πως «αυτές οι μέρες δημιουργούν ελπίδα για έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου, ώστε να βρεθεί μια οριστική λύση του κυπριακού προβλήματος».

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο μια για πάντα ότι «οι κίνδυνοι από την εκκρεμότητα της παρούσας απαράδεκτης κατάστασης είναι πολύ μεγαλύτεροι από όσους επικαλούνται κάποιοι, εκφράζοντας, βεβαίως, γνήσιες ανησυχίες».

«Θέλω, όμως, να πιστεύω», τόνισε «ότι όλοι μέσα από ορθολογισμό και οπωσδήποτε προβληματισμό, θα καταλήξουν σε μια συνεργασία δημιουργώντας ένα αρραγές μέτωπο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που θα έχουμε μπροστά μας, αλλά και για να κατορθώσουμε, επιτέλους, να πούμε στα παιδιά μας ότι δεν χρειάζεται να σκέφτονται την ξενιτιά», μετά από τα οικονομικά προβλήματα που προστίθενται «ως αποτέλεσμα της μη λύσης του κυπριακού προβλήματος ή της αβεβαιότητας που μπορεί να αισθάνονται ως αποτέλεσμα των κινδύνων που και για μας και για τους Τουρκοκύπριους, υπάρχουν από τη μη λύση του Κυπριακού».
Κλείσιμο

Όπως είπε ο Κύπριος Πρόεδρος, αυτές οι μέρες δημιουργούν ελπίδα ότι επιτέλους, στη βάση πάντοτε του αλληλοσεβασμού, θα ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για να βρούμε την οριστική λύση του κυπριακού προβλήματος.

Μια λύση, είπε, που να βασίζεται στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και που να διασφαλίζει τα απαραίτητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις βασικές αρχές και αξίες που διέπουν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.


Είμαστε σε στάδιο ανάκαμψης
Αισιόδοξος για την πορεία της κυπριακής οικονομίας εμφανίστηκε ο Νίκος Αναστασιάδης σημειώνοντας πως «είμαστε σε ένα στάδιο ανάκαμψης, αλλά βεβαίως αντιμετωπίζουμε ακόμα προβλήματα και έχουμε μπροστά μας δρόμο να διανύσουμε» και ο ίδιος , θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, έτσι ώστε σύντομα να εξαγγείλει την υλοποίηση κάποιων έργων ώστε να γίνει μία αρχή μετά το πάγωμα της οικονομικής κρίσης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης