Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας μου φάνηκε πολύ φοβισμένος

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας μου φάνηκε πολύ φοβισμένος

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος σχολίασε τη χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας μου φάνηκε πολύ φοβισμένος
Την χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού σχολίασε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας πως ήρθε η ώρα που οι ψευδαισθήσεις τελειώνουν τονίζοντας παράλληλα πως ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ιδιαίτερα φοβισμένος. 

«Τώρα οι ψευδαισθήσεις τελειώνουν γιατί αυτό που έγινε στην ουσία και το μόνο κέρδος αυτών των τεσσάρων μηνών είναι ότι τελειώσανε οι ψευδαισθήσεις. Θυμόμαστε προεκλογικά ότι θα κάναμε τη συμμαχία του Νότου, θα μας δίναν λεφτά οι Ρώσοι, θα μας δίναν λεφτά οι Κινέζοι, δεν θα βλέπαμε τη Μέρκελ … όλα αυτά πήγαν περίπατο. 

Το μόνο θετικό αυτών των τεσσάρων μηνών  είναι ότι αρχίζουν όλοι οι Έλληνες να καταλαβαίνουν την πραγματικότητα.  

Κλείσιμο
Κανένας στην ΝΔ δεν θέλει να διαλυθεί η χώρα, ότι ευχαριστιόμαστε να βλέπουμε τον κ. Τσίπρα να βλέπει την Μέρκελ για την οποία έλεγε «go back Merkel», να βλέπουμε τον κ. Καμμένο να στηρίζει τον κ. Βαρουφάκη που τρώει με το Σόρος, να βλέπουμε όλα αυτά που γίνονται ναι δεν σας κρύβω ότι μέσα ευχαριστιέμαι πάρα πολύ που όλα για τα οποία μας κατηγορούσαν -βλέπε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου- τώρα τα κάνουν πρώτοι και καλύτεροι. Κυρίως για να βλέπει ο κόσμος το μέγεθος της κοροϊδίας , όχι όμως ότι θέλουμε να καταστραφεί η χώρα. 

Ο κ. Τσίπρας χθες μου φάνηκε πάρα πολύ φοβισμένος το οποίο είναι καλό γιατί πάει να πει ότι έχει συνείδηση της κατάστασης. Δεύτερον πρέπει να σας πω ότι τα μέτρα που ακούω ότι προτείνει η κυβέρνηση δεν κλείνουν συμφωνία, είναι πρόωροι οι πανηγυρισμοί και η αισιοδοξία. Τρίτον, η κατάθεση χθες από τον κ. Στρατούλη της  σχετικής τροπολογίας  για την άμεση κατάργηση μηδενικού ελλείμματος και το λέω σήμερα για να το καταλάβει ο κ. Τσίπρας που στα μνημονιακά δεν είναι πολύ δυνατός και θέλει φροντιστήριο. Αυτή η τροπολογία αν ψηφιστεί συμφωνία δεν θα υπάρξει γιατί η τροπολογία πλήττει τον πυρήνα του προγράμματος. Άρα δεν μπορεί ο κ.Τσίπρας ταυτοχρόνως να κάνει και τα δύο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ερώτηση για το ποια θα είναι η θέση της ΝΔ αν τελικά ο κ. Τσίπρας καταφέρει να βρει με τους εταίρους μία μέση λύση χωρίς υφεσιακά μέτρα είπε: «Άμα δεν δω τα μέτρα δεν μπορώ να σας πω. Εγώ να δεσμευτώ από πριν ότι θα ψηφίσω ότι μέτρα φέρει ο Τσίπρας αποκλείεται, εγώ λευκή επιταγή στον Τσίπρα δεν δίνω ούτε όμως θα γίνω ΣΥΡΙΖΑ και να λέω ότι ό,τι και να φέρει ο Τσίπρας δεν το ψηφίζω. Εάν ο Τσίπρας κατορθώσει να φέρει συμφωνία εμείς ως ΝΔ θα χαρούμε για την ύπαρξη συμφωνίας το αν θα την ψηφίσουμε εξαρτάται από τη συμφωνία».

Ο βουλευτής της ΝΔ σχολίασε ακόμα και τα τελευταία σενάρια περί δημοψηφίσματος και υποστήριξε: «Με το που θα προκηρυχτεί το δημοψήφισμα θα κλείσουν οι τράπεζες, δεν μπορώ να καταλάβω πως το λέει ο πρωθυπουργός δείχνει άγνοια κινδύνου. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο λόγος που έχουν λεφτά οι τράπεζές μας και δεν έχουν κλείσει είναι γιατί μας δίνει λεφτά ο ELA».


Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ για τον οποίο ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί προεκλογικά πως θα τον καταργήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο φόρος τελικά θα παραμείνει τελικά το 2015. 

«Έπρηξαν τα αυτιά του κόσμου ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, ο Καμμένος από το βήμα της Βουλής έλεγε ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι αντισυνταγματικός φόρος και χθες ο κ.Τσίπρας μας είπε ότι θα μείνει τελικά ο ΕΝΦΙΑ και το ’15. Σας διαβεβαιώνω ότι θα μείνει και το ’16 και το ’17 και το 18. Θέλετε να σας κοροϊδεύουν οι πολιτικοί ή να σας λένε την αλήθεια; Εγώ έλεγα προεκλογικά ότι δεν θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ ποτέ, ο Μέγας Αλέξανδρος να έρθει από την Βαβυλώνα δεν θα καταργηθεί  και δεν θα καταργηθεί γιατί είναι ο πιο επιτυχημένος φόρος στην ιστορία του ελληνικού κράτους άρα δεν υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί».

Τέλος υποστήριξε πως η ΝΔ δεν θέλει εκλογές και πάλι και είπε: «Η ΝΔ δεν θέλει εκλογές, ο λαός μίλησε προ τριών μηνών. Οι χώρες πρέπει και να κυβερνώνται δεν γίνεται μόνο να κάνουμε εκλογές, ο κ.Τσίπρας πήρε εντολή να κυβερνήσει ας κυβερνήσει λοιπόν. Εμείς θέλουμε πρωθυπουργό που κυβερνά, δεν θέλουμε πρωθυπουργό που φοβάται, δεν θέλουμε πρωθυπουργό που λέει ψέματα, δεν θέλουμε πρωθυπουργό που τον πιάνουνε κορόιδο κατά δική του δήλωση, δεν  θέλουμε που αφήνει τον χρόνο να περνάει. Θέλουμε πρωθυπουργό που δίνει λύσεις…»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης