Βαρουφάκης: Δεν είχαν μπέσα οι Ευρωπαίοι εταίροι - Δεν έχω κόντρα με τον Σταθάκη

Βαρουφάκης: Δεν είχαν μπέσα οι Ευρωπαίοι εταίροι - Δεν έχω κόντρα με τον Σταθάκη

Πήγαμε με την αίσθηση ότι η συμφωνία είναι συμφωνία, ότι όταν σφίγγουμε το χέρι για το "α" και όχι το "β" σημαίνει το "α" και όχι το "β", σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών

Βαρουφάκης: Δεν είχαν μπέσα οι Ευρωπαίοι εταίροι - Δεν έχω κόντρα με τον Σταθάκη
Στη γραμμή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά τη στάση των δανειστών απέναντι στην Ελλάδα εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

«Εμείς πήγαμε με την αίσθηση, όπως είπε ο πρωθυπουργός ότι η συμφωνία είναι συμφωνία. Ότι όταν σφίγγουμε το χέρι για το "α" και όχι το "β" σημαίνει το "α" και όχι το "β". Από την άλλη πλευρά δεν υπήρξε προσήλωση στη μπέσα» ανέφερε σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του στο κτήριο της οδού Νίκης ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός είχε επιτεθεί στους εταίρους και ειδικά στον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Μάριο Ντράγκι, λέγοντας ότι άλλαξαν στάση και δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους ότι με τη συμφωνία της 20ης  Φεβρουαρίου θα αποκατασταθεί η ρευστότητα και η χρηματοδότηση στην ελληνική οικονομία.

Κλείσιμο
«Φαίνεται ότι στην Ευρώπη χρειάζεται να προσπαθήσουμε όλοι περισσότερο για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη» συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Όσον αφορά το αν υπήρξε αστοχία στους χειρισμούς ο υπ. Οικονομικών δήλωσε ότι «δεν υπήρξε αστοχία αλλά διαφορά πολιτικής».

Ερωτηθείς για το να υπάρχει κόντρα του ιδίου με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «δεν είμαστε σε κόντρα. Με τον Σταθάκη, τον Θεοχαράκη, είμαστε όλοι Κρητικοί. Είμαστε αγαπημένοι, είμαστε μια ομάδα».

Όταν, τέλος, ρωτήθηκε αν θα συνεχίσει να μετέχει στις διαπραγματεύσεις απάντησε με το ρητορικό ερώτημα «ο υπουργός Οικονομικών; Ο υπεύθυνος της πολιτικής διαπραγμάτευσης;» λίγο πριν περάσει την πόρτα του υπουργείου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης