Κόντρα Παππά - Γεωργιάδη για τον «μερκελισμό»

Κόντρα Παππά - Γεωργιάδη για τον «μερκελισμό»

«Ο πρωθυπουργός ήταν που προεκλογικά  έλεγε ότι δεν θέλουμε τα λεφτά της Ευρώπης» σημείωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης και απευθυνόμενος προς τον κ. Παππά υποστήριξε «Και εσείς λοιπόν στο Μερκελισμό ήρθατε οπότε μη μας δουλεύετε»... - Ο υπουργός απάντησε πως «μερκελισμός είναι να τους θεωρείς αναμάρτητους και όχι να τους λες τα λάθη της πολιτικής τους και να τους θέτεις το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων»

Κόντρα Παππά - Γεωργιάδη για τον «μερκελισμό»
Στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς επιχείρησε να αντικρούσει τους Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη που «καλωσόρισαν» την κυβέρνηση στο «κλαμπ των Μερκελιστών».

«Σας καλωσορίζουμε στο ρεαλισμό!» είπε ο κ. Βορίδης καλώντας τον υπουργό «τα του μνημονίου και τα περι μερκελισμού να τα αφήσουμε στην άκρη». Στο ίδιο μήκος και ο κ. Γεωργιάδης που υπενθύμισε τις προεκλογικές δηλώσεις του σημερινού πρωθυπουργού με τα περι «go back Μέρκελ» και πως ο ίδιος ως πρωθυπουργός δεν θα μιλά μαζί της αλλά με τα θεσμικά όργανα της ευρωζώνης.  

«Αφού μας τα είπε όλα αυτά ο κ. Τσίπρας. Σήμερα άρχισε να την βλέπει και να την παίρνει τηλέφωνο. Από ότι μαθαίνουμε δε την παρακαλάει και για λεφτά!

Ο ίδιος όμως ήταν που προεκλογικά  έλεγε ότι δεν θέλουμε τα λεφτά της Ευρώπης» σημείωσε και απευθυνόμενος προς τον κ. Παππά υποστήριξε «Και εσείς λοιπόν στο Μερκελισμό ήρθατε οπότε μη μας δουλεύετε». Ο υπουργός απάντησε πως «μερκελισμός είναι να τους θεωρείς αναμάρτητους και όχι να τους λες τα λάθη της πολιτικής τους και να τους θέτεις το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων».

Επέκρινε την αντιπολίτευση ότι ταυτίζεται με τα συμφέροντα της γερμανικής κυβέρνησης και υπερασπίστηκε τις συναντήσεις Τσίπρα – Μέρκελ λέγοντας «ο πρωθυπουργός είχε πει ότι η κυρία Μέρκελ είναι μια από τις 28 της Ε.Ε. Σας θυμίζω ότι πριν την συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο ο κ. Τσίπρας είχε δει και άλλους αρχηγούς κρατών που συμφωνούσαν ότι έπρεπε να  μπει τέλος στην πολιτική λιτότητας. Εσείς έρχεστε εδώ και αναπαράγεται τις θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης