Σακελλαρίδης: Είμαστε κοντά σε μια συμφωνία

Σακελλαρίδης: Είμαστε κοντά σε μια συμφωνία

Είπε πως η κυβέρνηση θα πάει σε δημοψήφισμα μόνο αν κρίνει πως η συμφωνία που πρόκειται να επιτευχθεί κινείται εκτός των προγραμματικών της δηλώσεων και της λαϊκής εντολής

Σακελλαρίδης: Είμαστε κοντά σε μια συμφωνία
Η κυβέρνηση θα πάει σε δημοψήφισμα μόνο αν κρίνει πως η συμφωνία που πρόκειται να επιτευχθεί κινείται εκτός των προγραμματικών της δηλώσεων και της λαϊκής εντολής, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης αναφέρθηκε στη συνέντευξη που έδωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως ο πρωθυπουργός ήταν σαφής στις χθεσινές του δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Star, όταν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της προσφυγής στο λαό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την πεποίθησή του πως η κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει σε δημοψήφισμα επειδή, όπως είπε, η συμφωνία που θα επιτευχθεί θα έχει τα χαρακτηριστικά μιας έντιμης συμφωνίας και «αυτό δείχνει και την ειλικρίνεια της κυβέρνησης».

Κλείσιμο
«Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί, δεσμευμένη από τη λαϊκή εντολή, για μια έντιμη συμφωνία που θα δίνει ανάσα στην κοινωνία και δεν θα ξεπερνά τις "κόκκινες" γραμμές που έχουμε λάβει από τη λαϊκή εντολή», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ.  Σακελλαρίδη, η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι είναι κοντά σε μια συμφωνία που θα αναπτερώνει την οικονομία και την κοινωνία.

Παράλληλα, ανέφερε πως η κυβέρνηση συζητά με τους εταίρους της με βάση το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, που προέβλεπε την επίτευξη μιας ενδιάμεσης συμφωνίας.

«Σκοπός της ελληνικής κυβέρνησης είναι να κλείσει αυτή η συμφωνία με μια σειρά από ζητήματα που η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι σημαντικά», σημείωσε.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως το ζήτημα της διαπραγμάτευσης δεν είναι προσωπικό ζήτημα του κ. Βαρουφάκη, σημειώνοντας ότι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια στοχοποίησης του υπουργού Οικονομικών.

Όσον αφορά στον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης είπε πως ο κ. Βαρουφάκης έχει την απόλυτη στήριξή της κυβέρνησης απλά, όπως τόνισε, «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή θεωρήθηκε σημαντικό να γίνει μια αναδιάταξη σε όλα τα επίπεδα της διαπραγμάτευσης και είμαστε πραγματικά αισιόδοξοι για έντιμη λύση»».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης