Βενιζέλος για εκλογή Ακιντζί: Εύχομαι και ελπίζω να συμβάλλει σε συμφωνία και λύση

Βενιζέλος για εκλογή Ακιντζί: Εύχομαι και ελπίζω να συμβάλλει σε συμφωνία και λύση

«Εύχομαι και ελπίζω ο κ. Ακιντζί ως ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας να εκφράσει αντιλήψεις που οδηγούν σε συμφωνία και λύση και μέσω  αυτής στην ευημερία και την ανάπτυξη για όλους τους Κύπριους πολίτες», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος για εκλογή Ακιντζί: Εύχομαι και ελπίζω να συμβάλλει σε συμφωνία και λύση
Την ελπίδα ότι ο Μουσταφά Ακιντζί ως ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας θα εκφράσει αντιλήψεις που οδηγούν σε συμφωνία και λύση στο Κυπριακό, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
 
«Η ευθύνη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό βαραίνει πρωτίστως την Τουρκία. Καμία πολιτική εξέλιξη στην τουρκοκυπριακή κοινότητα δεν είναι όμως αδιάφορη, γιατί έχει καθοριστική σημασία η βούληση των Κυπρίων πολιτών να συμβιώσουν στο πλαίσιο ενός ομοσπονδιακού κράτους που σέβεται τη συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, το κοινοτικό κεκτημένο, τις αποφάσεις του ΟΗΕ, τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, με μια διεθνή νομική προσωπικότητα, μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την εκλογική νίκη του κ. Μ. Ακιντζί και τις πιθανές εξελίξεις στο Κυπριακό.
 
«Εύχομαι και ελπίζω ο κ. Ακιντζί ως ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας να εκφράσει αντιλήψεις που οδηγούν σε συμφωνία και λύση και μέσω  αυτής στην ευημερία και την ανάπτυξη για όλους τους Κύπριους πολίτες, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκυπρίους, με δημοκρατία, ισονομία και ασφάλεια. Αντιλήψεις που υπερβαίνουν τους λίγους οι οποίοι επωφελούνται παντοιοτρόπως από μια απαράδεκτη κατάσταση που λειτουργεί σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των Κυπρίων πολιτών», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης