Η Ζωή διέκοψε και πάλι συνεδρίαση της Βουλής λόγω μη απαρτίας

Η Ζωή διέκοψε και πάλι συνεδρίαση της Βουλής λόγω μη απαρτίας

Διέκοψε λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας, καθώς η αίθουσα ήταν σχεδόν άδεια

Η Ζωή διέκοψε και πάλι συνεδρίαση της Βουλής λόγω μη απαρτίας
Ανυποχώρητη από τις βασικές της αρχές και την πιστή τήρηση του Κανονισμού της Βουλής εμφανίζεται η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου διέκοψε λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας, καθώς η αίθουσα ήταν σχεδόν άδεια.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό συζητείται το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Η Πρόεδρος, λόγω μη απαρτίας, είχε διακόψει και την συνεδρίαση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Τότε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υποστηρίξει ότι υπεύθυνη για την μικρή προσέλευση ήταν η Πρόεδρος η οποία είχε ξεκινήσει την συζήτηση με μια ώρα καθυστέρηση.
Κλείσιμο

Αυτή την φορά, ωστόσο, η κυρία Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε την συνεδρίαση παραχωρώντας και το «ακαδημαϊκό τέταρτο» στους αργοπορημένους. Διαπίστωσε, όμως, ότι στην αίθουσα ήταν λιγότεροι από 30 βουλευτές.

Πάντως, την περασμένη εβδομάδα κατά την οποία η Πρόεδρος βρισκόταν στο εξωτερικό και σε αποστολή της Βουλής, ο προεδρεύοντας Γιαννης Μπαλάφας είχε δεχθεί τις αιτιάσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας και ο ίδιος ότι η απαρτία πρέπει να τηρείται μόνο κατά τις ψηφοφορίες και όχι κατά τις συζητήσεις. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης