Ελληνας ακαδημαϊκός σε Βαρουφάκη: Υπόγραψε επιτέλους για να έρθουν τα χρήματα

Ελληνας ακαδημαϊκός σε Βαρουφάκη: Υπόγραψε επιτέλους για να έρθουν τα χρήματα

Η οργισμένη επιστολή του καθηγητή, Ιωάννη Γκλίναβου - «Ως εδώ Γιάνη!», γράφει στο blog του - «Μόλις τακτοποιηθεί το ζήτημα της ρευστότητας, να παραιτηθείς όχι μόνο εσύ αλλά και όλη η ελληνική κυβέρνηση και η χώρα να οδηγηθεί σε  πρόωρες εκλογές», γράφει ο Ι. Γκλίναβος στην επιστολή του

Ελληνας ακαδημαϊκός σε Βαρουφάκη: Υπόγραψε επιτέλους για να έρθουν τα χρήματα
«Επιστολή οργής στον Βαρουφάκη: Υπέγραψε επιτέλους για να έρθουν τα χρήματα», είναι ο τίτλος του γερμανικού περιοδικού «Focus» που επικαλείται την ανοιχτή επιστολή του Έλληνα καθηγητή, Ιωάννη Γκλίναβου, που διαμένει στο Λονδίνο προς τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

«Ως εδώ Γιάνη!», γράφει στο blog του ο Έλληνας ακαδημαϊκός, εκφράζοντας την έντονη δυσφορία του για την στάση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών απέναντι στους πιστωτές των Αθηνών. 


Κλείσιμο

«Τέλος Απριλίου έρχεται και πάλι η απειλή του Grexit», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό και προσθέτει: «O Έλληνας υπουργός Οικονομικών αγωνίζεται πιέζοντας μέχρι την τελευταία στιγμή τους πιστωτές των Αθηνών. Όμως, ένας  συμπατριώτης του Γ. Βαρουφάκη τον καλεί να υπογράψει αμέσως με τους δανειστές τη λίστα των μεταρρυθμίσεων προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να λάβει επιτέλους τα χρήματα. Και όταν τακτοποιηθεί το θέμα της ρευστότητας, να παραιτηθεί μαζί με όλη την κυβέρνηση και να γίνουν στην χώρα πρόωρες εκλογές...».
  
«Ο Ιωάννης Γκλίναβος, ένθερμος υποστηρικτής μέχρι τώρα του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, που διαμένει στο Λονδίνο και διδάσκει σε διάφορα πανεπιστήμια της Βρετανίας ζητά από τον Γ. Βαρουφάκη να υπογράψει επιτέλους προκειμένου η Ελλάδα να λάβει χρήματα που έχει ανάγκη. 

«Τώρα», όπως γράφει το περιοδικό Focus, η αρχική ευφορία για την ελληνική κυβέρνηση έχει παρέλθει , σχολιάζει το περιοδικό και προσθέτει: «Στο blog του, ο Έλληνας καθηγητής ζητά από τον Γ. Βαρουφάκη, να αλλάξει στάση απέναντι στους πιστωτές των Αθηνών προκειμένου να ανοίξει η κάνουλα και να φτάσουν τα χρήματα επιτέλους στο ταμείο της Ελλάδας.
 
«Γιάνη, σε υποστήριξα από την ώρα που ανακοίνωσες την υποψηφιότητά σου στις εκλογές», γράφει σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών ο Ι. Γκλίναβος.

«Υποστήριξα την ευρωπαϊκή σου περιοδεία και συμφώνησα με τα όσα εξήγησες στους ευρωπαίους εταίρους ότι τα δάνεια βύθισαν σ΄ένα σπιράλ ύφεσης την Ελλάδα. Όμως,  ακόμα κι αν τα επιχειρήματά σου είναι σωστά, το θέμα είναι ότι δεν έχουν αποτέλεσμα. Οι Γερμανοί φορούν ιδεολογικές παρωπίδες και δεν καταλαβαίνουν ότι κάνουν λάθος», επισημαίνει ο Έλληνας ακαδημαϊκός, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό και προσθέτει:  

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Δεν μπορούμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους για τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής τους αλλά και δεν μπορούμε χωρίς την οικονομική τους  βοήθεια. Γιάνη, θα πρέπει να υπογράψεις αυτά που ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι για να υπάρξει συμφωνία έτσι ώστε η Ελλάδα να διασφαλίσει τα χρήματα», επισημαίνει ο Ι. Γκλίναβος όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

Ο Έλληνας ακαδημαϊκός ζητά και άλλα από τον Γ. Βαρουφάκη, υπογραμμίζει το Focus:
«Μόλις τακτοποιηθεί το ζήτημα της ρευστότητας, να παραιτηθείς όχι μόνο εσύ αλλά και όλη η ελληνική κυβέρνηση και η χώρα να οδηγηθεί σε  πρόωρες εκλογές», γράφει ο Ι. Γκλίναβος στην επιστολή του.  

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει εντολή για να οδηγήσει τη χώρα σε Grexit», εξηγεί ο Έλληνας ακαδημαϊκός στο blog του απευθυνόμενος στον Γ. Βαρουφάκη και προσθέτει:  «Oι Έλληνες είναι αυτοί που θα πρέπει να αποφασίσουν το δρόμο που θα ακολουθήσουν». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης