Σαμαράς: Εκλογές ή δημοψήφισμα οδηγούν στην καταστροφή της δραχμής

Σαμαράς: Εκλογές ή δημοψήφισμα οδηγούν στην καταστροφή της δραχμής

«Έχουμε υποχρέωση να πιέσουμε την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική και να βάλουμε ξανά τη χώρα στην ευρωπαϊκή της τροχιά», τονίζει ο τέως πρωθυπουργός κι αναρωτιέται: «Τι θα αλλάξει αν γίνουν πάλι εκλογές;»

Σαμαράς: Εκλογές ή δημοψήφισμα οδηγούν στην καταστροφή της δραχμής
Την πλήρη αντίθεσή του σε κάθε ενδεχόμενο εκλογών επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνδέοντας οποιαδήποτε απόπειρα προς αυτή την κατεύθυνση με την «απόλυτα καταστροφική επιλογή» που οδηγεί στη δραχμή.

Αποκρούοντας την προσφυγή στις κάλπες, είτε μέσω εκλογών είτε μέσω δημοψηφίσματος, ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι υποχρέωση του κόμματός του είναι «να πιέσει την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική και να ακολουθήσει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική», «να βάλουμε ξανά τη χώρα στην ευρωπαϊκή της τροχιά». 

Συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης απορρίπτουν τους ισχυρισμούς αντιπάλων του ότι θέλει να αποφύγει τις εκλογές επειδή η Νέα Δημοκρατία υστερεί στις δημοσκοπήσεις. 

Κλείσιμο
Αντιτείνουν το επιχείρημα ότι «σε περίπτωση οριστικής ρήξης με τους εταίρους της Ελλάδας, οι συνθήκες που θα επικρατήσουν στη χώρα θα είναι τέτοιες, που καμία δημοσκόπηση δεν μπορεί να αποτυπώσει εκ των προτέρων τη διάθεση των πολιτών, η οποία ήδη αργά αλλά προεκλογικά ψέματα».

Απευθυνόμενος στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από τη Δυτική Ελλάδα που συμμετείχαν στην προσυνδιάσκεψη που οργανώθηκε το Σάββατο στην Πάτρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ως πρώτιστο στόχο της παράταξής τους «να αναγκάσουμε την κυβέρνηση, όσο μπορεί, να εγκαταλείψει τα βαρίδιά της, όσους την κρατάνε σε αυτή την απομόνωση, τη σύγκρουση με τους Ευρωπαίους. Και να είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε ξανά τη χώρα στα πόδια της ό,τι κι αν γίνει. Γιατί το μπορούμε». 

Κατά τον κ. Σαμαρά, αν επιβεβαιωθούν τα όσα ψιθυρίζονται από κυβερνητικά χείλη για νέες εκλογές ή για δημοψήφισμα, «αυτό θα σημαίνει την πλήρη ομολογία της νέας κυβέρνησης ότι δεν κατάφερε να κάνει εκείνα που ζήτησε και που πήρε εντολή να κάνει», καθώς επίσης και ότι «ζητάνε πια εντολή για τη δραχμή, δηλαδή, έγκριση για την απόλυτη καταστροφή της χώρας, που θα είναι αν επιστρέψει στη δραχμή».

Τί θα αλλάξει αν γίνουν πάλι εκλογές;

«Γιατί, αν είναι με μια φρέσκια εκλογική νίκη, να ξαναζητήσει μετά από ελάχιστους μήνες πάλι εκλογές, την ώρα που και να τις ξαναπάρεις ακόμα, οι ξένοι θα σου πουν, οι δανειστές “Έλα πάλι στο διάλογο, από εκεί που είχαμε μείνει”, τι έχεις να κερδίσεις;», αναρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς. Και πρόσθεσε: «Μόνο να χάσεις έχεις. Το μόνο το οποίο θα μπορούσες καινούργιο να κάνεις, είναι να έχεις προσδιορίσει ότι τις εκλογές τις θέλεις για τη δραχμή». 

«Εκλογές, λοιπόν, σημαίνει δραχμή, σημαίνει θέση ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή στη δραχμή, που θα είναι η καταστροφή μας», συμπέρανε ο  τέως πρωθυπουργός, εξηγώντας τη θέση του με τα ακόλουθα παραδείγματα: «Φανταστείτε κάποιον, είτε ως άτομο, είτε ως επιχείρηση, να χρωστάει σε ευρώ και να πρέπει να ξεπληρώσει σε δραχμές. Φανταστείτε να πρέπει να κάνει εισαγωγή φαρμάκων ή πετρελαίου. Και φανταστείτε ένα νόμισμα καινούργιο, το οποίο κάθε μέρα θα υποτιμάται με άλματα». 

«Η χώρα χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ προοπτική και ελπίδα», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, προειδοποιήσαμε για τους κινδύνους από τις ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι μας είπαν τότε ότι τάχα “κινδυνολογούσαμε”. Τώρα, όλοι καταλαβαίνουν, ότι απλά λέγαμε την αλήθεια. Κι ακόμα περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που τους κορόιδεψε. Και είναι δική του ευθύνη που τους κορόιδεψε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης