Τέλος στην πολιτική πορεία του Έρογλου

Τέλος στην πολιτική πορεία του Έρογλου

Συνεχάρη το βράδυ της Κυριακής τον Μουσταφά Ακιντζί για την εκλογή του στην ηγεσία των Τουρκοκυπρίων 

Τέλος στην πολιτική πορεία του Έρογλου
Ο Ντερβίς Έρογλου συνεχάρη το βράδυ της Κυριακής τον Μουσταφά Ακιντζί για την εκλογή του στην ηγεσία των Τουρκοκυπρίων, λέγοντας: «Σίγουρα στην πολιτική είναι παράδοση να αλλάζουν κάποτε τα αξιώματα. Έτσι είναι στις δημοκρατίες».

Ο κ. Έρογλου πρόσθεσε ότι στην πολιτική του ζωή, από τότε που ξεκίνησε, έκανε έντονες προσπάθειες για να ριζώσει η δημοκρατία στο ψευδοκράτος. 

«Σήμερα υπήρξε ακόμη ένα ωραίο παράδειγμα της δημοκρατίας. Εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα του κ. Ακιντζί», είπε, προσθέτοντας ότι με ευκολία μπορεί να πει ότι κατά την πενταετή του θητεία οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό ήρθαν στο σημείο που έπρεπε να έρθουν.

«Οι διαπραγματεύσεις ήρθαν στο σημείο της συνδιαλλαγής και αυτό είναι σημαντικό», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι και ο κ. Ειντε -εκπρόσωπος του ΟΗΕ- μίλησε για δημοψήφισμα στο τέλος του 2015. 

«Δεν θα είμαι από δω και πέρα υποψήφιος πουθενά και αυτό σημαίνει ότι αυτή ήταν η τελευταία σελίδα εκλογής ή μη εκλογής», είπε υπογράμμισε: «Βεβαίως, ως ένα άτομο που ήταν για χρόνια στην πολιτική δεν θα "κοπεί" από την πολιτική. Σίγουρα θα υπάρξουν επαφές μου και σκέψεις. Αυτές θα τις μοιραστώ με τον λαό μου. Ο άνθρωπος παίρνει μαθήματα από κάθε εκλογές. Και από αυτές τις εκλογές πήραμε μαθήματα, υπήρχαν μηνύματα και μαθήματα που πήραμε από τους πολίτες. Σκέφτομαι ότι αυτά τα μηνύματα πρέπει να τα πάρουν πολύ περισσότερο από εμάς τα κόμματα. Να τα πάρουν οι πολιτικοί και οι "βουλευτές"».
Κλείσιμο

Οι πολίτες, υποστήριξε, δεν είναι προς τον Έρογλου αλλά προς τα πολιτικά κόμματα, τους «βουλευτές» που έστειλε μηνύματα.

Ο Ντερβίς Έρογλου δήλωσε δε έτοιμος, εάν και ο κ. Ακιντζί το ζητήσει, να τον συμβουλεύσει και για τις προτάσεις που υπάρχουν στο τραπέζι των συνομιλιών και για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων μέχρι τώρα. 

Στο τέλος, είπε, είναι ένα θέμα που αφορά αυτή τη χώρα, το μέλλον του ψευδοκράτους, το μέλλον του «λαού».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης