Αναστασιάδης: Έξοδος από την κρίση θα βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού

Αναστασιάδης: Έξοδος από την κρίση θα βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού

«Η διαπραγματευτική μας θέση θα ενισχυθεί αν, απεξαρτημένοι από τις όποιες οικονομικές ανάγκες μπορούμε επιτέλους να δημιουργήσουμε προοπτικές για ένα διάλογο επί ίσοις όροις»

Αναστασιάδης: Έξοδος από την κρίση θα βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης για ακόμη μία φορά εμφανίστηκε αισιόδοξος για έξοδο της Κύπρου από την οικονομική κρίση, κάτι που όπως υποστήριξε θα ενισχύσει τη Λευκωσία στη διαπραγμάτευση για επίλυση του Κυπριακού.

Σε εκδήλωση αποκαλυπτηρίων προτομής του ήρωα Γ. Ταλιώτη που έπεσε το 1963 ανέφερε πως «καταβάλλουμε  τιτάνιες προσπάθειες, για να μπορέσει ο τόπος να εξέλθει της δεινής οικονομικής θέσης στην οποία έχει οδηγηθεί και το πράττουμε ενσυνείδητα διότι η διαπραγματευτική μας θέση θα ενισχυθεί αν, απεξαρτημένοι από τις όποιες οικονομικές ανάγκες μπορούμε επιτέλους να δημιουργήσουμε προοπτικές για ένα διάλογο επί ίσοις όροις». Την ίδια ώρα η Κύπρος κατά τον κ. Αναστασιάδη ακολουθεί «μια πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική προσπαθώντας να αξιοποιήσουμε όσες των δυνάμεων μπορούν να επηρεάσουν την αδιάλλακτη μέχρι σήμερα Τουρκία που κρατά το 37% της πατρίδας μας υπό κατοχή».

O Κύπριος Πρόεδρος είπε πως διεπράχθησαν λάθη, παρεμβάσεις,  και φτάσαμε να ζούμε το 41ο έτος της κατοχής, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα πως θα  πρέπει να τερματιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, διότι όσο συνεχίζεται – όπως είπε- «τα τετελεσμένα παγιώνονται,  οι ελληνοκυπριακές περιουσίες ξεπουλιούνται στην κατεχόμενη πατρίδα μας, ο εποικισμός αυξάνεται και  ο κυπριακός Ελληνισμός διατρέχει τον κίνδυνο του αφανισμού».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης