Λοβέρδος: Είσαι ο ακραιφνής υποστηρικτής της δραχμής - Λαφαζάνης: Λειτουργείς ως υπαλληλία των πιστωτών

Λοβέρδος: Είσαι ο ακραιφνής υποστηρικτής της δραχμής - Λαφαζάνης: Λειτουργείς ως υπαλληλία των πιστωτών

Σύγκρουση στη Βουλή για τη διαπραγματευτική τακτική - Λοβέρδος: Είσαι ο σκληρότερος κριτής για όσα λέει έξω από την Ελλάδα ο Πρωθυπουργός - Λαφαζάνης: Στο πρόσωπό σας βλέπουμε την Ελλάδα των μνημονίων


Λοβέρδος: Είσαι ο ακραιφνής υποστηρικτής της δραχμής - Λαφαζάνης: Λειτουργείς ως υπαλληλία των πιστωτών
Σε σφοδρή πολιτική σύγκρουση για την διαπραγματευτική τακτική εξελίχθηκε η επίκαιρη ερώτηση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη για τα ενεργειακά.
 
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός κάλεσε τον κ. Λαφαζάνη να δώσει εξηγήσεις για τις πρόσφατες δηλώσεις του περί ανάγκης ρήξης με τη γερμανική Ευρώπη. «Επιμένετε στη συγκεκριμένη δήλωσή σας; Ξέρετε τι συνέπειες μπορεί να έχει;» είπε ο κ. Λοβέρδος ενώ αναφερόμενος στο άνοιγμα του κ. Λαφαζάνη στη Ρωσία σημείωσε «Ξέρετε αν αυτά που λέτε για τον Turkish stream επηρεάζουν άλλες συμφωνίες ή άλλους αγωγούς που περνούν από τη χώρα;».
 
Ο υπουργός κατηγόρησε τον κ. Λοβέρδο πως λειτουργεί ως «5η φάλαγγα που δεν θέλει να ακούσει την οποιαδήποτε κριτική στο ευρωπαϊκό κατεστημένο, που λειτουργεί ως υπαλληλία των πιστωτών, των media που αν ακούσουν κάτι για γερμανική Ευρώπη θεωρούν ότι είναι κατά της χώρας… κάποιοι πρέπει να γράψουν ένα βιβλίο για την συμπεριφορά των καλών πολιτικών απέναντι στους πιστωτές και τους αποικιοκράτες».

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε τον υπουργό «οπαδό της δραχμής» και συνέχισε «Ο οπαδός της πτώχευσης και αυτός που υπερασπίζεται τη ρήξη. Είστε ο ακραιφνής υποστηρικτής της δραχμής μέσα στην κυβέρνηση. Είστε ο σκληρότερος κριτής για όσα λέει έξω από την Ελλάδα ο Πρωθυπουργός. Είστε θλιβερή μειοψηφία στη χώρα. Το σχέδιο Β που επικαλείστε δεν θα περάσει. Είστε ο κύριος εκπρόσωπος στο θέμα της δραχμής αλλά η μάχη σας είναι χαμένη. Είστε ο κύριος εκπρόσωπος της δραχμής και όσων κομπραδόρικων συμφερόντων έχουν συνδεθεί με αυτή. Όχι βέβαια συνειδητά, αλλά ως πολιτική συναρμολόγηση».
 
Ανταπαντώντας ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε πως «στο πρόσωπο του κ. Λοβέρδου βλέπουμε την Ελλάδα των μνημονίων. Την Ελλάδα εκείνων που μας έφεραν στην κρίση και στα χάλια που είμαστε. Είστε συνυπεύθυνος, συνένοχος, συναυτουργός για την κρίση και υπεύθυνος για την διάλυση του τομέα της υγείας, της εργασίας, της παιδείας… Ψάχνετε να δείτε ποιου είμαι οπαδός και πετάτε την μπάλα στην εξέδρα. Είμαι οπαδός της χώρας, του ελληνικού λαού, της Ελλάδας, της υπεράσπισης του εθνικού και του δημοσίου συμφέροντος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης