Σγουρός: Αντιδημοκρατική η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Σγουρός: Αντιδημοκρατική η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

«Η απόφαση της κυβέρνησης να βάλει χέρι στους τραπεζικούς λογαριασμούς δήμων και Περιφερειών είναι πρωτοφανής στα χρονικά, αυταρχική, αντιδημοκρατική» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος

Σγουρός: Αντιδημοκρατική η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
«Η απόφαση της κυβέρνησης να βάλει χέρι στους τραπεζικούς λογαριασμούς δήμων και Περιφερειών είναι πρωτοφανής στα χρονικά, αυταρχική, αντιδημοκρατική και με τεράστιο αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες αφού απειλούνται έργα και δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα υπέρ των πολιτών». Αυτό επισημαίνει με δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Γιάννης Σγουρός, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
 
Ο κ. Σγουρός τονίζει δε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «παραβιάζει ευθέως την κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα της Ελλάδος αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης και οδηγεί δήμους και Περιφέρειες σε αδυναμία προσφοράς στην κοινωνία και οικονομικό στραγγαλισμό».
 
Επίσης, αναφέρει ότι η απόφαση της κυβέρνησης «έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες των κυβερνώντων», ενώ σημειώνει ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και όσοι το μετέρχονται ως πολιτική πρακτική το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούνται».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης