Πατούλης: «Αύριο μπορεί να πάρουν και τα αποθεματικά των απλών πολιτών»

Πατούλης: «Αύριο μπορεί να πάρουν και τα αποθεματικά των απλών πολιτών»

«Θα μας αναγκάσουν πλέον να πάρουμε αποφάσεις πρωτόγνωρες για την ελληνική κοινωνία» προειδοποίησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Πατούλης: «Αύριο μπορεί να πάρουν και τα αποθεματικά των απλών πολιτών»
«Επικίνδυνη και αντισυνταγματική» χαρακτήρισε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων ο Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

«Από το ΦΕΚ δεν φαίνεται αν θα είναι μόνο γι’ αυτό το 15νθήμερο ή αν θα είναι για κάθε 15νθήμερο. Πρέπει με σαφήνεια και δημόσια να μας πουν τι πάει να γίνει, πού βρίσκονται αυτά τα χρήματα που δεν τους ανήκουν, τι στόχο θα έχουν και για πότε», τόνισε ο κ. Πατούλης. 

Μιλώντας στο ρ/σ Βήμα FM, προειδοποίησε ότι οι δήμοι είναι έτοιμοι να προβούν σε «πρωτόγνωρες» κινητοποιήσεις: «Είναι επικίνδυνα, αντισυνταγματικά αυτά για εμάς και θα μας αναγκάσουν πλέον να πάρουμε αποφάσεις πρωτόγνωρες για την ελληνική κοινωνία. Η εισήγησή μας θα γίνει όταν ακούσουμε τον κ. Μάρδα, ο οποίος θα πρέπει να κάνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις, για να μπορέσουμε να αποφασίσουμε».

Κλείσιμο
Ο ίδιος δε έφτασε στο σημείο να πει πως «αύριο μπορεί να πάρουν και τα αποθεματικά των απλών πολιτών»

Ο κ. Πατούλης πρόσθεσε ότι η κυβερνητική απόφαση είναι πρωτοφανής και αιφνιδιαστική κι επανέλαβε ότι η ΚΕΔΕ απαιτεί εξηγήσεις από την κυβέρνηση. «Αντιλαμβάνεστε ότι άλλο πράγμα είναι εάν μπαίνει σε μία διαπραγμάτευση μέσα η κυβέρνηση με τους δανειστές και χρειάζεται να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και άλλο πράγμα η αλλαγή του αυτοδιοίκητου μέσα από το οποίο πλέον θα αποδεσμεύει αυτά που χρειάζεται για να λειτουργήσει κάθε δήμος, από αυτά που θα διαχειρίζεται διαχρονικά η κυβέρνηση. Με αυτή την έννοια είναι εντελώς διαφορετικό και θα είναι διαφορετική και η στάση μας απέναντι σ’ αυτές τις διευκρινίσεις. Αυτά τα χρήματα θα διατεθούν μέσα από ρέπος, για να γίνει μια ανακύκλωση κέρδους. Αν αυτά χάσουν την αξία τους, σου δίνει τη δυνατότητα να τα διεκδικήσεις με αγωγή από το κράτος. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτά τα χρήματα κανείς δεν ξέρει και ας μας διευκρινίσουν, έστω, πότε θα δοθούν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης